Del

Der er mange måder hvorpå man rent scenekunstnerisk kan fortælle en historie. Man kan lade tre skuespillere spille tre roller, eller man kan lade seks skuespillere spille én rolle.

I den kommende uge er der mulighed for at opleve begge dele. Og så er der nyt teater til de allermindste, og en fysisk actionkomedie om en rejse, du helt sikkert gerne vil hjem fra.

Tre generationer af kvinder – Odense

I Sasha Marianna Salzmanns Modersmål /Mameloschn møder vi tre generationer af kvinder. Den ældre kvinde, der overlevede KZ-lejrenes rædsler, hendes datter, der er så uendeligt træt af familiens jødiske rødder, og barnebarnet, der søger sin egen seksualitet.

De er alle tyngede af den samme fortid, men har vidt forskellige måder at forholde sig til den svære arv. Modersmål/Mameloschn er et opgør med den antisemitisme, der herskede i Østtyskland under Den Kolde Krig, og som trives i Danmark og store dele af Europa.

Modersmål/Mameloschn, Odense Teater 24. september – 10. oktober. Du kan læse mere om forestillingen her.

Modersmål/Mameloschn odense teater
Modersmål/Mameloschn, Odense Teater. Foto: Emilia Therese

Fysisk actionkomedie-rejse – Aarhus

Tag med verdensmanden, backpackeren og charterturisten på deres livs rejse ind i en forunderlig verden af ferieønsker, drømme og mareridtsscenarier, når performancekompagniet Don Gnu spiller deres nye forestilling.

Turist er den anden forestilling i Don Gnus trilogi om det almindelige livs ualmindelige oplevelser. De kalder den “en ferie, du gerne vil hjem fra” og angiver længden på hver forestilling til at være “60 min + security check”.

Turist spiller på Bora Bora fire gange fra 26. september – 1. oktober. Du kan læse mere her.

turist don gnu bora bora
Turist, Don Gnu. Foto: Engedahl Fotografi.

Dukketeater om at være for lille – Rønde

Hos Syddjurs Egnsteater inviteres familiens yngste på 0,5-4 år til at se en dukkeforestilling om netop at være lille. Eller faktisk at være for lille. 

Livet kan være lidt svært, når man er for lille til at være sammen med de store. Især for Kylling, som er den eneste kylling i hønsegården. Men han folder sine vinger ud og sprudler, da den voksne Pia tager ham op på sit skød. Det er historien om en fræk og sjov kylling, som de små kan se sig selv i.

At være for lille spiller på Kulturhotellet i Rønde 26. september og tager derefter på Danmarksturné. Du kan læse mere her.

at være for lille syddjurs egnsteater
At være for lille, Syddjurs Egnsteater. Pressefoto.

Ny forestilling af Line Knutzon – København

Betty Nansen Teatret sætter fokus på de mange forskellige personligheder, vi hver især bærer rundt på indeni. I Livstidsgæsterne spiller seks skuespillere det samme menneske – på samme tid. 

Publikum får mulighed for at opleve seks versioner af det samme menneskes kærlighedsliv, musikalitet og vrede, når Elisa Kragerup instruerer Niels Ellegaard, Ena Spottag, Elliott Crosset Hove, Tryggvi Sæberg Björnsson, Xenia Noetzelmann og Maria Rossing i denne nye forestilling skrevet af Line Knutzon.

Livstidsgæsterne spiller på Betty Nansen 25. september – 24. oktober. Læs mere og se trailers til forestillingen her.

livstidsgæsterne betty nansen
Livstidsgæsterne, Betty Nansen Teatret. Foto: Emilia Therese