Del

Sort/hvid er udvalgt af Statens Kunstfond til at huse en åben scene dedikeret til musikdramatik, moderne opera og tværæstetiske projekter. Scenen støttes med 2. mio. kr. årligt i et fireårigt forsøg.

Der har manglet en åben scene for musikdramatik i Danmark – indtil nu. Med valget af Sort/Hvid er rammerne på plads til et fireårigt forsøg med et fast spillested.

Kunstnerisk direktør for Sort/Hvid Christian Lollike siger:
”Vi er rigtig glade for denne her mulighed. Nu kan Sort/Hvid skabe fremtidens musikteater. Visionen er at blive hjemsted for samtidens mangfoldige musikdramatik som et landsdækkende og internationalt musikteater. Vi vil udvikle aktuel musikdramatik på tværs af sceniske og musikalske udtryk og præsentere publikum for alt fra nyfortolkninger af opera til elektriske punksymfonier; fra eksperimenterende kompositionsværker til politisk hiphopteater. Det vil ske i et strategisk partnerskab med Aarhus Teater og i samarbejde med scener og orkestre i hele landet.”

Samarbejde og udvikling

Statens Kunstfonds bestyrelsesleder Michael Bojesen er overbevist om, at en samlende scene for de mangfoldige musikdramatiske kræfter i Danmark vil være en stor styrke.

”Jeg glæder mig over, at musikdramatikken får en åben scene, og jeg ser frem til at følge Sort/Hvid og feltets aktører fra hele landet. Der produceres allerede en mangfoldighed af musikdramatik i Danmark, men efter vores opfattelse har der manglet en landsdækkende scene, og en scene hvor der virkelig kan afprøves nye formater. Den kommer nu, og vi glæder os meget til at følge med i udviklingen af en kunstform, der i den grad kan bygge bro mellem forskellige udtryk og appellere til et mangfoldigt publikum,” siger Michael Bojesen.

Kilde: Pressemeddelelse

Sort/Hvid i København bliver åben scene for musikdramatik fra 1. januar 2021. Sort/Hvid blev valgt af Musikdramatisk Udvalg i Kunstfonden efter et Open Call.