Del

Uge 42 er efterårsferie for de fleste børn. Derfor har vi samlet en god håndfuld scenekunstoplevelser for børn og barnlige sjæle i denne uges anbefalinger. Og så lige en enkelt opera som bonus til de voksne.

1 ½ dynoma dukketeater cirkus
1 ½. Foto: Andreas Bergmann.

Cirkusdukketeater – Odense

I Odense kan børn fra 6 år opleve en anderledes forestilling skabt af Frida Odden Brinkmann, der er jonglør og cirkusartist. Med 1 ½ kombinerer hun dukkeføring og cirkus i en soloperformance om manden Antero.

Som på et blankt stykke papir starter dukkemanden Antero på en frisk i et umøbleret rum. Her kan han være nøjagtigt, som han er. Men han har brug for en at danse med. Måske kan det være et par jongleringsbolde? Måske en kæreste eller noget?

1½  spiller 11. og 13. oktober hos DYNAMO i Odense. Læs mere her.

storm over ramasjang
Storm over Ramasjang, Østre Gasværk Teater. Foto: Miklos Szabo

Ramasjang på teatret – København

Storm over Ramasjang er sikkert en teateroplevelse, der vil tiltrække mange børn. I en musikalsk børneforestilling om at tro på sig selv og hinanden møder vi de kendte karakterer fra DR Ramasjang; Motor Mille, Hr. Skæg og Onkel Reje.

Onkel Reje er blevet træt af det nuttede landskab på Ramasjang-øen og er taget på ekspedition til en gold og rå klippeø. Her møder han furien Frk. Storm, der giver ham hele sit visne kongerige, en hær af dansende buske og en kasse dynamit. Onkel Reje bliver både forelsket og forhekset, og glemmer alt om, hvem han er, og hvad han vil.

Storm over Ramasjang spiller på Østre Gasværk Teater 8. oktober – 29. november 2020. Læs mere her.

fyrtøjet aalborg teater
Fyrtøjet, Aalborg Teater. Foto: Lars Horn

Eventyr for hele familien – Aalborg

Aalborg Teater kan du i efterårsferien opleve genopsætningen af H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet. Her er flotte kostumer, enorme hunde med kæmpestore øjne og en sød fortælling om den forelskede soldat.

Forestillingen, der spiller på teatret Store Scene, er henvendt til børn fra 5 år og hele familien.

Fyrtøjet spiller på Aalborg Teater til 17. oktober. Læs mere her.

everything in a suitcase kulturværftet helsingør
Everything in a suitcase. Foto: Karsten Piper.

Italiensk klovneri – Helsingør

På et imaginært hotel er der fuld af gæster. Vi er i 1930’erne, og musikken akkompagnerer en skøn portier i kampen mod et overvældende og voksende kuffertkaos.

Everything in a suitcase er en kombination af fysisk teater, klovneri og cirkusballade, der opfordrer publikum til at lege med. Skabt af den italienske klovn og gadeartist Luigi Ciotta.

Everything in a suitcase spiller på Kulturværftet i Helsingør 14. – 15- oktober. Læs mere her.

robin hood folketeatret
Robin Hood, Folketeatret. Pressefoto.

Heltehistorie – København

Årets familieforestilling fra Folketeatret er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige. 

Børn fra 6 år og hele familien kan nyde selskabet af Robin Hood og hans tro venner Broder Tuck og Lille John, Sheriffen af Nottingham, den grådige Prins John og ikke mindst Lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence. 

Robin Hood spiller på Folketeatret 15. oktober – 2. december, og tager på turné i hele landet næste forår. Læs mere her.

rigoletto den jyske opera
Rigoletto, Den Jyske Opera. Pressefoto

Mørk operakrimi – turné

Den Jyske Opera har i dag premiere på Verdis Rigoletto. En mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i det 16. århundredes Italien i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

Melodierne i Rigoletto er nogle af de mest kendte i musikhistorien. Efter premieren i Sønderborg i dag tager Den Jyske Opera forestillingen med hele landet rundt, så der er rig mulighed for at opleve musikken og den fængslende historie.

Rigoletto er på Danmarksturné 9. oktober – 28. november 2020. Læs mere her.