Del

Danmarks Teaterforeninger ændrer deres planlagte teaterseminar, der skulle have været afholdt i Musikhuset Esbjerg sidst i november, så det i stedet bliver afviklet online.

Allerede før fredagens pressemøde udsendte Danmarks Teaterforeninger en besked til alle de tilmeldte teaterproducenter om, at det forestående teaterseminar gennemføres online:

“Med den forventede kommende skærpelse af forsamlingsforbuddet på grund af de bekymrende, stigende smittetal og efter indstilling fra de lokale politimyndigheder har DT i samråd med Musikhuset Esbjerg i går eftermiddag besluttet, at det ikke er muligt at gennemføre Teaterseminar 2020 i den form, vi kender.” 

teaterseminar 2020
Danmarks Teaterforeningers seminar 2019. Privatfoto.

Klar med alternativ plan

I stedet har Danmarks Teaterforeninger iværksat en alternativ plan, der sikrer, at alle 79 tilmeldte producenter får mulighed for at gennemføre deres præsentationer som planlagt blot uden publikum i salen.

“Teaterseminaret live-streames fra Folketeatrets scene på Hvidkildevej, og på præcis de samme tidspunkter, som det skulle have været præsenteret på scenen i Musikhuset Esbjerg,” fortæller formand for Danmarks Teaterforeninger Lars Salling til ISCENE og tilføjer:

“Jeg er stolt over, at Danmarks Teaterforeninger havde en plan B klar, så alle teatre, der producerer på turne, får mulighed for at vise deres præsentationer for opkøberne i år. Det bliver jo deres eneste mulighed for at vise, hvad de vil sælge til turné i sæson 2021-2022 – efter vi i 2020 har oplevet aflysning af både Aprilfestivalen og Horsens Teaterfestival.”

Læs mere om Danmarks Teaterforeninger her.

Teaterseminaret har været afholdt i sin nuværende form siden 2004. Det normale deltagerantal plejer at ligge på ca. 600 personer. Omsætningen – salg af forestillinger -  har på de sidste års teaterseminarer ligget på omkring 53 - 55 millioner kroner.