Del

Der synes at være en lidt dyster stemning over flere af forestillingerne i denne uges anbefalinger. De handler om sorg og krig og massemord og menneskets mørke sider. Men heldigvis også om kærlighed, om håb og om at være tro mod sig selv.

det ensomme hjerte teatret møllen
Det ensomme hjerte, Teatret Møllen. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning.

Dansk-tysk historie – Haderslev og turné

Teatret Møllen i Haderslev har Brian Wind Hansen dramatiseret Tom Buk-Swientys roman Det ensomme hjerte.

Det ensomme hjerte er fortællingen om den dansk-tyske Hans Horn, om en verden i gradvis men markant forandring, om nazificering, om krig og om den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht.

Da Horns børn Katharina og Thomas i år 2000 rydder op i deres forældres dødsbo, gør de en overraskende opdagelse. Deres far har gennem ord og akvareller efterladt en gribende livshistorie.

Det ensomme hjerte spiller på Teatret Møllen og på turné rundt i landet 30. oktober – 11. december. Læs mere her.

en plads i solen
En plads i solen, Teatret Svalegangen. Foto: Montgomery.

Portræt af en morder – Aarhus

I tiden op til Anden Verdenskrig står Kaj Henning Bothildsen Nielsen i malerlære i Aarhus. En ung mand midt i en brydningstid med store drømme for fremtiden. Kaj tror på en ny og bedre verden. Han følger sin overbevisning, men ender som en af danmarkshistoriens største forbrydere.

Med En plads i solen fortæller dramatiker Julie Maj Jakobsen historien om manden, der stod bag 57 drab, 9 drabsforsøg og 116 sabotagehandlinger for Gestapo – herunder aktionen i Guldsmedegade, som natten til den 22. feb. 1945, udløser den største brand, Aarhus har kendt.

En plads i solen spiller på Teatret Svalegangen 31. oktober – 28. november. Læs mere her.

genlyd performance
Genlyd. Foto: Clementine Waldelius.

Musikalsk performance – København

I et absurd, musikalsk legende laboratorium jonglerer fire mennesker med samfundets normbegreber. Den musikalske performance Genlyd er et studie i naturlig opførsel, hvor ting bliver vendt på hovedet, konstrueret og dekonstrueret.

Vi lever i en verden, hvor de sociale mediers fabrikerede substans dominerer og fascinerer. Men det  kunstneriske hold bag Genlyd ønsker at stille spørgsmålstegn ved vore filtrerede virkelighedsopfattelser. For hvad er  virkeligheden i dag? Hvad kan man stole på?

Genlyd spiller på AFUK Remisen 30. oktober – 7. november. Læs mere her.

madeleine og drømmene kolding egnsteater
Madeleine og drømmene, Kolding Egnsteater. Foto: Asmus Kromann Bork

Sorg og sort magi – Kolding

Den første forestilling på teatret i Kolding efter navneskiftet fra Mungo Park Kolding til Kolding Egnsteater er Jokum Rohdes Madeleine og drømmene, der er inspireret af Madeleine McCann-sagen.

I Madeleine og drømmene møder vi et forældrepar, der har mistet deres datter. Det er en fortælling om deres tab og deres desperation for at finde datteren igen, men samtidig er det også en fortælling om troen på, at der ikke altid findes en forklaring. Fortællingen er tilført en portion sort magi, som skaber et grumt eventyr om en pige, der inderligt ønsker at blive fundet.

Madeleine og drømmene spiller på Kolding Egnsteater 2. – 21. november. Læs mere her.

se på mig når jeg taler til dig husets teater odense teater
Se på mig når jeg taler til dig. Foto: Natascha Rydvald

Kammerspil om kærlighed og mørke – København og Odense

På Husets Teater er der Danmarkspremiere på Se på mig når jeg taler til dig, der er skrevet af den norske forfatter og lyriker Monica Isakstuen.

På scenen står Sarah Boberg og Morten Hauch-Fausbøll i et kammerspil om tabuiserede temaer som seksuel tiltrækning, vrede og truslen om vold i relationen mellem forældre og børn. En forestilling om de smertefulde og ambivalente følelser, vi alle går rundt med, mens vi lige så stille vokser fra hinanden.

Se på mig når jeg taler til dig spiller på Husets Teater 31. oktober – 10. december og på Odense Teater 7. – 25. november. Læs mere her.