Del

Jakob Tekla Jørgensen, tidligere teaterchef på Teater Nordkraft, er pr. 1. november 2020 ansat til at føre scenekunsten på Viborg-egnen ind i fremtiden.

Med udgangen af 2020 udløber teatret Carte Blanches egnsteateraftale med Viborg Kommune. Det betyder dog ikke, at det er slut med nyskabende og eksperimenterende scenekunst i Viborg og omegn, skriver kommunen i dag i en pressemeddelelse.

Viborg Kommune har valgt at ansætte Jakob Tekla Jørgensen som scenekunstnerisk udviklingskonsulent, og kulturchef Steen Lindgaard siger i forbindelse med ansættelsen:
“Jakob har den helt rette profil og erfaring til at bringe scenekunsten i Viborg ind i fremtiden. Han har bl.a. været leder af Teater Nordkraft i Aalborg og formand for organisationen Dansk Teater og er desuden Reumert-prisvinder.” 

Scenekunst og animation i samspil

En central opgave for den nye udviklingskonsulent bliver at skabe nye scenekunstformater, der blandt andet baserer sig på Viborgs nyvundne status som UNESCO Creative City, byens righoldige historie, planerne for udviklingen af byens domkirkekvarter og ikke mindst de mange kreative kompetencer inden for animation og virtual reality, som er til stede i Viborg.

Jakob Tekla Jørgensen glæder sig meget til de nye opgaver og siger:
“Viborgs verdensberømte animationsskole, The Animation Workshop, har skabt et enestående miljø for digital kunst omkring sig. Her får jeg nogle dygtige, nye legekammerater, og jeg er sikker på, at vi sammen kommer til at skabe helt nye oplevelser af, hvad teater kan være. Allerede til sommer håber jeg at kunne præsentere publikum for noget, som aldrig er set før. Ideerne er der, teknologien er der, og ambitionerne er tårnhøje. Det bliver vildt!”

Kilde: Pressemeddelelse