Del

Er der noget, som kan måle sig med en velkendt historie, der iscenesættes? Det skulle da lige være helt ny og aktuel scenekunst. Og heldigvis byder den kommende uges program på begge dele.

Rundt om på landets scener kan du i den næste uges tid opleve alt fra en velkendt Sherlock Holmes-historie og erotiske enaktere til en absurd danseforestilling om vores sanser, ungdomsteater om at være tyk og et game-show om liv og død.

kærlighedens forrykte former aarhus teater
‘Brændende Hemmelighed’, Kærlighedens forrykte former, Aarhus Teater. Foto: Rumle Skafte.

Sensuelle enaktere – Aarhus

Kærlighedens forrykte former er to enaktere baseret på to erotiske noveller af den østrigske forfatter Stefan Zweigs: Brændende hemmelighed fra 1911 og Følelsernes forvirring fra 1927. Enakterne er dramatiserer de to dramatikerstuderende Johanne Petrine Reynberg og Josephine Eusebius.

Aarhus Teaters skuespillere giver kød og blod til fortællingernes sensuelle spændinger, der er instrueret af Anna Katrín Einarsdóttir og Sullivan Lloyd Nordrum,  der begge er kandidatstuderende på Den Danske Scenekunstskole.

Kærlighedens Forrykte Former spiller på Aarhus Teater 6. – 28. november. Læs mere her.

er der plads til mig folketeatret
Er der plads til mig, Folketeatret. Foto: Marie Hald

Teater til unge om at være tyk – København

Hvorfor vil Lise være Britney Spears? Hvem er ’fucking Mogens’? Og kan man overhovedet finde hullet?

I soloforestillingen Er der plads til mig? kommer vi ind under huden på Lise. Hvordan føles det at være tyk? Og hvordan ser verden hende som tyk? Gennem interaktion med publikum tager Lise dig med på sin rejse fra uvidende til vidende og fra selvhad til selvaccept.

Er der plads til mig? spiller på Folketeatret, Kvisten 6. – 19. november. Læs mere her.

baskerville himmerlands teater
Baskerville, Himmerlands Teater. Pressefoto.

Sherlock Holmes på scenen – Hobro

Himmerlands Teater har Sir Conan Doyles klassiker fået en ordentlig overhaling af komedie-ekvilibristen Ken Ludwig, hvor over fyrre karakterer lægges i hænderne på kun fem skuespillere.

De mandlige arvinger fra Baskerville-familien sendes på kirkegården én efter én, så Sherlock Holmes og Watson tvinges til at lægge vejen forbi den skumle og øde hede for at finde den udspekulerede morder, inden familieforbandelsen også rammer den nyeste arving i rækken.

Baskerville spiller på Himmerlands Teater 12. november – 12. december. Læs mere her.

det olske orkester hvem er det der banker
Hvem er det, der banker?, Det Olske Orkester. Foto: Øyvind Kirchhoff

En trilogi afrundes – København

En kvinde vågner op midt i sit værste mareridt – på scenen i et stort indsamlingsshow på direkte TV – og hun kan ikke komme væk. Skærme bliver tændt med billeder af triste børn fra fjerne lande, lysshows bliver afprøvet, kæmpe præmier rulles ind. Et game-show på liv og død er i fuld gang.

Med Hvem er det, der banker? er Det Olske Orkester kommet til sidste forestilling i trilogien ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”. De to første forestillinger var Sukker (Republique 2018) og Salt (Aalborg Teater 2019).

Hvem er det, der banker? spiller på Forsøgsstationen i København 9. -21. november. Læs mere her.

umwelt dans kgl teater
Umwelt, K.Selekt. Foto: Morten Arnfred.

Absurd danseforestilling – København

Umwelt er en koreografisk helaftensforestilling, hvor du kan zoome ind, lytte, undersøge din egen fantasi og lade dig forføre af den absurde krop. En intim forestilling med en meters afstand, hvor du kan komme helt tæt på kødet.

Som en imaginær øvelse har koreograf Julie Rasmussen sammen med danserne Maren Fidje Bjørneseth og Rickard Fredborg undersøgt spørgsmålet: behøver vi være bundet af vores menneskelige sanser, eller kan vi forestille os at vi kan sanse mere, dybere og kraftigere? Det er der kommet en sanselig og absurd danseforestilling ud af.

Umwelt spiller som en del af K:Selekt på Det Kongelige Teater 9. – 11. november. Læs mere her.