Del

UNG GNU er DON GNUs nye ungdomsafdeling, der giver plads til unge talenter og samtidig skaber udvikling og langtidssikring af kompagniet.

Den 18. december er der urpremiere på UNG GNUs første forestilling Limbo – how low can you go på Teatret Gruppe 38 i Aarhus. UNG GNU er en nylanceret underafdeling af kompagniet DON GNU, hvor der gives plads til, at unge talenter kan udvikle sig under DON GNU’s brand og organisation.

Konceptet er en del af en ny bæredygtig strategi, der både skal udvikle og langtidssikre DON GNU-kompagniet, samtidigt med at nye unge talenter får et rum til at udvikle sig i og finde deres vej ind i branchen, skriver kompagniet i en pressemeddelelse.

Sikring af kompagniet

UNG GNU laver fysiske forestillinger i et mere eksperimenterende format særligt henvendt til unge, men med samme kærlige humor, poesi og rå fysik som DON GNU er kendt for. 

”Det handler i høj grad om at gøre DON GNU mere bæredygtigt – både i forhold til kontinuerligt at sikre udvikling af kompagniet, ved at bringe nye og yngre kræfter i spil, der ser tingene på nye måder, men også ved at skabe et rum, hvor vi kan arbejde med udviklingen af unge talenter, der måske på sigt kan overtage vores egne pladser på scenen, da alderen jo på et tidspunkt vil begrænse nogle af de ting, vi gerne vil med fysikken” fortæller kunstnerisk leder Jannik Elkær i pressemeddelelsen.

”UNG GNU kan forhåbentligt udfordre os og sørge for at vi bliver holdt ajour med tiden, men de skal selvfølgelig oppe deres game og smidighed, før de kan træde i vores sokker og sandaler,” lyder det fra kunstnerisk leder Kristoffer L.A. Pedersen samme sted.  

UNG GNU består på nuværende tidspunkt af Kasper Buus og Mads Emil Duelund Hansen, der er nyuddannet som henholdsvis danser og koreograf samt skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole. Og de ser begge to frem til at bringe nye perspektiver og energi ind i kompagniet.

Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse