Del

Dansere og koreografer har om nogen svært ved at sno sig uden om Coronas krav om fysisk afstand. Verden over er forestillinger og performances blevet aflyst som følge af virussen.

Dansekompagnier er blandt de kunstnere, der rejser mest, og i disse tider har mange måttet indstille turnévirksomheden. Men Corona skal ikke holde dem fra at udvikle nye samarbejder på tværs af landegrænser. Det er det nye tværeuropæiske samarbejde mellem 12 europæiske lande Big Pulse Dance Alliance bevis på. Projektet har netop modtaget støttepenge fra EU til i de næste fire år at skabe et bæredygtigt netværk mellem europæiske dansefestivaller. 

Målet er at styrke europæisk dans

Initiativet til Big Pulse Dance Alliance kommer fra den tyske dansefestival Tanz im August, og herudover tæller sammenslutningen af festivaller og danseinstitutioner Dance Umbrella (England), Dublin Dance Festival (Irland), Julidans (Holland), New Baltic Dance (Litauen), ONE Dance Week (Bulgarien), Torinodanza Festival (Italien), Zodiak – Center for New Dance (Finland), Sismògraf Dance Festival (Spanien), International Dance Festival TANEC PRAHA (Tjekkiet), CODA Oslo International Dance Festival (Norge) og Danscentrum (Sverige). 

Målet med Big Pulse Dance Alliance er helt overordnet at videreudvikle og styrke moderne, europæisk dans. Men projektet er samtidig et svar på den svære situation, branchen befinder sig i med den verdensomspændende virus. Derfor vil netværket arbejde på, hvordan dansere og koreografer kan tilpasse sig COVID-19-krisens afstandskrav og rejserestriktioner med fokus på to hovedpunkter: Nye sceneformater og forestillinger i det offentlige rum. Særligt på sidstnævnte område vil projektet søge at udvikle nye koncepter og arbejdsmåder for internationale gæstespil, når det igen bliver muligt at rejse. Startskuddet for det 4-årige projekt lyder allerede i december 2020, og i begyndelsen af næste år tager Big Pulse Dance Alliance de første skridt i den kunstneriske pardans med Corona. 

Læs mere her.