Del

Med udgangspunkt i FN’s Verdensmål afholder Statens Kunstfond i slutningen af januar to webinarer om den miljømæssige bæredygtighed i kunstproduktion og -formidling.

Gennem to webinarer vil en række udenlandske og danske keynote speakers og oplægsholdere stille skarpt på den miljømæssige bæredygtighed i kunstproduktionen og -formidlingen. Begge webinarer vil inddrage eksempler på konkrete og håndgribelige bæredygtige ændringer som kunstnere og kulturinstitutioner kan foretage selv eller lade sig inspirere af, skriver Statens Kunstfond i deres invitation.

Kunst og bæredygtighed 

Det første webinar har titlen Kunst og bæredygtighed. Det omhandler kunstens muligheder for at bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af jordens ressourcer. Her kan man opleve bæredygtighedspioneren og designaktivisten Kate Fletcher, som netop er blevet ansat som gæsteprofessor ved Kolding Designskole samt tiltræder som adjungeret professor på Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Design. Derudover vil Alison Tickle fortælle om interesseorganisationen ’Julies Bicycle’, som implementerer bæredygtighedsprocesser i de kunstneriske brancher i England.

Ikke bare en greenwash

Det andet af de to webinarer, Ikke bare en greenwash, beskæftiger sig med konkrete bæredygtige tiltag, der er gjort på kunst- og kulturområdet. Her præsenterer Kunstfonden blandt andre Ben Todd, direktøren for det bæredygtige Arcola Theatre og Arcola Energy, som arbejder med grøn energi, både på teaterscenen og ude i andre sektorer, og Sanne Stephansen, programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival, som vil fortælle om Roskilde Festivals mål om en cirkulær ressourceanvendelse.

Med webinarerne ønsker Kunstfonden at bidrage til dialogen om bæredygtigheden i kunstproduktionen, herunder at kunstnere og kulturinstitutioner reflekterer over bæredygtighedsaspekterne af deres konkrete aktiviteter og produkter.

Begge webinarer afvikles onsdag den 20. januar.

Du kan læse mere og tilmelde dig her.