Del

Ved nytår mistede Teaterøen sin status som lille storbyteater. Det manglende tilskud medfører en nedlukning af det offentlige program.

Fra 1. januar 2021 har Teaterøen ikke længere status som lille storbyteater i Københavns Kommune. Efter afgørelsen faldt i 2020 har Teaterøen søgt at sikre økonomi til stedets offentlige program på anden vis. Der har dog ikke været politisk  opbakning til en videreførelse af stedet i sin nuværende form, hvorfor det offentlige program nu sættes på pause. 

“Vi har gennem årene siden 2013 forsøgt at få en dialog i gang med andre aktører  som både Scenekunstudvalg, Udviklingsplatform, US/SUS, Dansehallerne – og har hele tiden  opfordret til at løfte Teaterøens potentiale i et partnerskab og samarbejde. Det har desværre ikke været muligt at få den dialog ordentligt i gang, hvilket der jo nok er mange grunde til.  Nu tager vi altså så konsekvensen af det,” skriver Teaterøens initiativtagere Tilde Knudsen og Peter Birk i en pressemeddelelse. 

Det vil fortsat være muligt at leje lokaler til prøveforløb og workshops, men det offentlige program med forestillinger, koncerter,  festivaler og talks sættes på pause.

Teaterøen skulle blandt andet have dannet ramme for Det Frie Felts Festival, der netop er blevet aflyst grundet corona-nedlukningen. Du kan læse mere her.

Kilde: Pressemeddelelse