Del

På trods af covid-19-restriktioner gennemfører interesseforeningen Bæredygtig Scenekunst NU den planlagte klimafestival på Aveny-T fra den 18. januar – dog i en reduceret, online version.

Programmet er revideret og reduceret, men festivalen vil stadig samle borgere fra Frederiksberg og København, det unge publikum til Aveny-Ts forestilling om Greta Thunberg og den danske scenekunstbranche, skriver foreningen i en pressemeddelelse. Fokus for festivalen, der ændrer navn til Online Klimafestival fra Aveny-T, er det bæredygtige, hele menneske. Festivalen afvikles 18.-29. januar.

Gratis, online klimafestival

Covid-19 og de deraf afledte restriktioner lægger en dæmper på mange ting, men ikke på klimaforandringerne. Derfor har det været vigtigt for interesseforeningen Bæredygtig Scenekunst NU at gennemføre den planlagte klimafestival.

Festivalen, der er gratis på nær et enkelt arrangement, åbnes den 18. januar, hvor man kan opleve indslag fra en af dansk teaters store klimaforkæmpere, Jytte Abildstrøm, lytte til musik af Where Did Nora Go, samt høre taler af bl.a. Jelva Schultz fra Fridays For Future, Aveny-Ts direktør Jon Steffensen og Frederiksbergs Borgmester Simon Aggesen. Det er Bæredygtig Scenekunst NUs hensigt, at denne klimafestival er den første af flere med forankring i scenekunstbranchen.

LÆS OGSÅ: Der knokles videre mod en klimavenlig branche på den anden side af coronakrisen

“Det er naturligvis ærgerligt, at måtte ændre festivalen i 11. time og især at den bliver mindre og skal afvikles online. Men klimaforandringerne buldrer derudaf trods corona og restriktioner, og derfor har det været vigtigt at finde en form, så festivalen kunne afvikles uanset om restriktionerne viser sig at blive forlænget udover den 17. januar. Selvom festivalen bliver mindre i omfang, er tankerne bag den og intentionerne stadig de samme,” skriver skuespiller initiativtager til festivalen Christian Gade Bjerrum i pressemeddelelsen.

Udover de mange, alsige indlæg rummer festivalen også et fælles branchemøde for scenekunsten, hvor der gøres status over det første år med Bæredygtig Scenekunst NU, præsenteres resultater og igangværende projekter. Festivalen slutter med online fest og koncerter med Where Did Nora Go og Skammens Vogn samt DJ Skeleton-Man.

Se hele programmet på her.

Kilde: Pressemeddelelse