Del

Med et nyt oplevelsesunivers for scenekunst tager Det Kongelige Teater et kæmpe skridt mod at åbne endnu mere op for børn og børnefamilier. Projektet, der skal puste nyt liv i Stærekassen, er støttet med 120 mio. kr. fra foreningen Realdania.

Børn og familier i hele Danmark kan se frem til et væld af spændende aktiviteter, oplevelser og inspiration, når Det Kongelige Teater åbner dørene til et nyt, stort oplevelsesunivers fyldt med muligheder for at prøve kræfter med scenekunst og klassisk musik. Det nye univers får til huse i det helt særlige teaterrum Stærekassen på Kongens Nytorv i København, skriver teatret i en pressemeddelelse.

I forhold til den foreløbige tidsplan er det forhåbningen, at det nye oplevelsesunivers kan åbne i Det Kongelige Teaters 275 års jubilæumssæson i 2023/2024.

Fokus på børn og børnefamilier

Oplevelsesuniverset skal være en destination for børn og familier, hvor børn gennem leg og læring bliver introduceret til klassiske kunstarter. Et sted, hvor besøgende får mulighed for oplevelser, der går bag kulisserne og giver et indblik i, hvordan forestillinger bliver til. Fra kostumer over sceneteknik til arbejdet med kroppen, instrumenter, sang og dans.

Det Kongelige Teater, Realdania og Kulturministeriet ønsker at skabe et sted, hvor man som barn føler sig velkommen, får en umiddelbar lyst til at interagere med teaterets magi og får gode oplevelser med hjem. Universet skal give viden, færdigheder og vække nye passioner for børn fra alle egne af landet.

Oplevelsesuniverset puster nyt liv i Stærekassen, der – siden Skuespilhusets åbning i 2008 – kun i begrænset omfang har været tilgængeligt for offentligheden. Projektet i den historiske bygning realiseres med støtte fra foreningen Realdania, mens Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet står for ombygning af Stærekassen under hensyntagen til bygningens fredningsmæssige værdier. 

Det Kongelige Teaters børnestrategi

Oplevelsesuniverset er en del af Det Kongelige Teaters børnestrategi, der skal sikre, at børn fra forskellige miljøer får adgang til at beskæftige sig med klassisk musik og scenekunst.

“Vi ved, at aktiv beskæftigelse med kunst og kreativitet kan give børn rigere liv. På Det Kongelige Teater har vi derfor sat os for i de kommende år at skabe flere oplevelser, der kan gøre flere forskellige børn nysgerrige på scenekunst og klassisk musik. Et ambitiøst univers, hvor man kan lege sig ind i kunstens verden, vil være en fantastisk destination for både familier og institutioner. Vi er dybt taknemmelige over, at Realdania vil hjælpe os med at realisere den vision, og vi håber at oplevelsesuniverset kan blive en gave til kommende generationer og til fødekæden i hele det danske kulturliv, skriver teaterchef på Det Kongelige Teater, Kasper Holten, i pressemeddelelsen.

Kilde: Pressemeddelelse