Del

De næste to år skal Pernille og Steen Nedergaard Haugesen producere forestillinger og sætte gang i teaterlivet for børn og unge i Thy.

Teaterleder Gitta Malling kan nu offentliggøre navnene på de første to ansatte på Limfjordsteatret i Thy. Det bliver ægteparret Pernille og Steen Nedergaard Haugesen, der som kunstnerisk team, skal stå i spisen for Limfjordsteatrets aktiviteter i Thy de næste to år, skriver teatret i en pressemeddelelse.

“Vi har valgt en model i Thy med en base af to-tre faste medarbejdere samt et kunstnerisk team, som bliver ansat for en to-årig periode. De kommer med en masse erfaring og en masse nye ideer, som vi glæder os til at udfolde”, skriver Gitta Malling i pressemeddelelsen.

Fra Nørrebro til Thy

Pernille og Steen Nedergaard Haugesen kommer fra Nørrebro i København og håber at finde et hus med naturskøn beliggenhed, gerne omkring Nationalparken, som de kan leje i to år.

Steen bliver kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatrets nye matrikel i Thy, mens Pernille bliver ansat som både underviser og performer med primært fokus på Thy, men også med afstikkere til Mors.

“Vores største frustration lige nu er, at landet er lukket ned, for vi ville forfærdelig gerne til Thy og tage fat på de opgaver, der ligger. Dels med at indrette det nye teaterhus i Frederiksgade, dels for at sætte gang i de mange samarbejder med skoler, undervisningsinstitutioner og andre kulturaktører i Thy, som vi har planer om”, siger Steen Haugesen.

Erfarne teaterfolk

Steen Nedergaard Haugesen har arbejdet med teater siden 1980’erne og specialiseret sig i instruktion, performanceteater, børn og unge, borgerinddragelse, stedspecifikt teater samt workshopsledelse. Pernille er uddannet fra School of Stage Arts, har en diplomuddannelse i kunst- og kulturformidling for børn og unge og en masteruddannelse i teaterpædagogik, og er derudover fast tilknyttet Bådteatret både som performer og som dukkefører.

Gitta Malling forventer snart at kunne sætte navn på de øvrige ansatte i Thy.

“Ud over de kunstneriske ansvarlige, der ansættes på to-årige kontrakter, arbejder vi på at få en fast base med to-tre medarbejdere til administration og teknik. Dertil vil komme løst tilknyttede medarbejdere og kunstnere, som ansættes til særlige projekter”, udtaler Gitta Malling.

Limfjordsteatret i Thy indvies den 12. september. 

Kilde: Pressemeddelelse

ÉT LIMFJORDSTEATER
  • Limfjordsteatret bliver ét teater med afdelinger på Mors og i Thy og får egnsteater-støtte fra både Morsø og Thisted kommuner. 
  • I Thy får teatret til huse i Frederiksgade 5 i den gamle politistation, som siden 2014 har været indrettet til teaterhus. Her skal produceres børne/ungdomsforestillinger, som skal spille både i Thy og på Mors samt på turné rundt i landet. Desuden bliver der masser af teaterprojekter for og med børn og unge. 
  • På Mors har teatret hjemme på Limfjordsvej i et stort, nybygget teaterhus, som blev indviet i september 2019. Her skal primært produceres voksenteater, som også skal spille i Thy samt på turné. Derudover fortsætter både teaterskole for børn og talentundervisning for unge som hidtil på Mors.
  • Limfjordsteatret arrangerer gæstespil for voksne og børn både på Mors og i Thy, som skal spille fra sæsonstart i september til sæsonafslutning omkring maj.
  • Ledelse, bogholderi, systue, presse og udviklingsafdeling bliver fælles for begge huse.