Del

På trods af at den aktuelle situation har forhindret en egentlig prisuddeling, har juryen for aarhusianske Scenekunstens Priser valgt at offentliggøre vinderne af de to priser: Årets Forestilling 2020 og Årets Applaus 2020.

Scenekunstens Priser uddeles normalt ved den årlige nytårskur på Performing Arts Platform i Aarhus, men som så meget andet i denne tid, er nytårskuren og dermed prisuddelingen naturligvis aflyst. Årets prismodtagere fik i stedet overleveret den gode nyhed pr. telefon.

Priser til Mette Rønne og byens teaterkontaktlærere

Scenekunstens Priser består af to priser. Den ene er Årets Forestilling og den anden er Årets Applaus. De nominerede forestillinger for 2020 var Homage  af  Mette Rønne/Kulturmarkt, En fortælling om blindhed  af  Aarhus Teater – i samproduktion med Sort/Hvid og Teater Momentum og Mass Effect  af  Himherandit Productions.

Vinderen af Årets Forestilling blev Homage af og med Mette Rønne, produceret af Kulturmarkt. Mens Årets Applaus 2020 gik til teaterkontaklærerne på de aarhusianske skoler. Om vinderen af Årets Applaus skriver juryen blandt andet: 

“…alle de ildsjæle på de aarhusianske skoler – folkeskoler og friskoler – der år efter år knokler for, at eleverne får set noget teater … Med deres engagement og utrættelige indsats skaber de mulighed for, at børn og unge på et tidspunkt, hvor de er åbne og modtagelige, får chance for at opleve det nærvær, den fantasi og magi, som scenekunsten tilbyder. For nogle af dem bliver den oplevelse måske bestemmende for deres fremtid og for deres måde at anskue tilværelsen på”.

Læs juryens begrundelse for nomineringerne her.