Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Dansehallerne rykker ind på Copenhagen Contemporary

1. marts 2021 flytter Dansehallerne en betydelig del af deres aktiviteter ind i én af Copenhagen Contemporarys store haller på Refshaleøen. Samarbejdet, som både har en fysisk og strategisk dimension, markerer de to kunstformers møde og potentiale.

Sammen realiserer Dansehallerne og Copenhagen Contemporary fundamentet for en udveksling, der orienterer sig mod publikum og styrker sammentænkningen mellem kunstarterne. Foruden de visionære mål for samarbejdet, kan publikum se frem til en række forestillinger med dans og koreografi som omdrejningspunkt på Copenhagen Contemporary, heriblandt et fælles projekt og fælles præsentationer.

Dansehallerne x Copenhagen Contemporary

COVID-19 har selvsagt haft negativ indvirkning på kulturlivet, men pandemien har samtidig også givet anledning til at fokusere på, hvordan man skaber de bedste vilkår for kunstnerisk og institutionel udvikling. Dette er netop essensen af det fælles projekt mellem Dansehallerne og Copenhagen Contemporary, mener direktør for Copenhagen Contemporary, Marie Nipper:

“Ved at skabe et fysisk kollektiv mellem Dansehallerne og Copenhagen Contemporary på Refshaleøen får vi som institutioner mulighed for at lære af hinanden, inspirere hinanden og ikke mindst udvikle fællesprojekter, der tager højde for den tværfaglighed og krydsbefrugtning, der finder sted mellem dansen og billedkunstner i disse år”.

LÆS OGSÅ: Stærk duo i spidsen for Dansehallerne

De to samarbejdspartnere håber på, at relationen mellem dans, koreografi og samtidskunst kan skabe synergi og bidrage til intern læring og udvikling, til publikums møde med kunsten, og til kunstens virke.

“Dansehallernes vision er at højne statussen for dans og koreografi som kunstform i Danmark. Vi sikrer vigtige strategiske samarbejder for at opnå dette. Betty Nansen Teatret er en sådan partner, og vi har nu den store fornøjelse at begynde et strategisk arbejde med én af Danmarks vigtigste og mest relevante organisationer inden for samtidskunst. Helt ærligt gav samarbejdet sig selv, da vores programmer og interesser konstant krydses. Det er naturligt, at vi nu er en del af en konstruktiv dialog. Win for dansen, win for kunsten, win for publikum. Win, win og win”, fortæller Danjel Andersson, direktør og kunstnerisk leder for Dansehallerne.

Samarbejdet strækker sig over perioden 1. marts til 31. december 2021 og finder sted i Copenhagen Contemporarys Hal 6. Der vil blive annonceret en række fælles aktiviteter, både publikums- såvel som brancheorienterede, løbende.

Læs mere om Dansehallerne her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...