Del

Teatret Møllen i Haderslev har skabt projektet Det omrejsende landevejsteater. Et projekt, der desuden er teatrets helt særlige bidrag til fejringen af 300-året for dansk teater, der finder sted i 2022.

Der er gået et år siden, Covid-19 gjorde sin entré i Danmark. Også Teatret Møllen har været hårdt ramt og nærmer sig mere end 60 aflyste arrangementer. Men det hindrer ikke teatret i at igangsætte nye projekter.

Fra lastbil til omrejsende landevejsteater

I sommeren 2022 omdannes Teatret Møllens gamle lastbil til en mobil scene, som skal bringe teatret ud til alle de historiske lokationer i Sønderjylland og Schleswig.

Ud af, omkring, foran og inde i lastbilen kommer Teatret Møllen til at spille forestillinger for publikum med grænseregionens sommerlandskab som bagtæppe. Med den alternative mulighed for en “tur i teatret”, ønsker Teatret Møllen at bidrage til den folkefest, der må og skal vente på den anden side af pandemien, skriver teatret i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Vi vil ud til vores publikum, dér hvor de er, og vi vil give dem en ganske oplevelse. En oplevelse, som vi har en ambition om, der skal være
gratis for alle”.

LÆS OGSÅ: Det ensomme hjerte – når musikken skaber en del af fortællingen

Teatret Møllen inviterer forslag ind

I forbindelse med lanceringen af projektet inviterer Teatret Møllen alle interesserede til at henvende sig med forslag.

“Alle forslag er velkomne. Det eneste ‘krav’ fra vores side er, at værkerne, som forestillingen skal baseres på, skal findes blandt teaterhistoriens store mestre: Kendte dramatikere som Shakespeare, Holberg, Molière, Goldoni og Marivaux er oplagte, men det må også gerne være mere nutidige forfattere som eksempelvis Samuel Beckett, Eugène Ionesco og Dario Fo”.

Det omrejsende landevejsteater laves i samarbejde med Sydslesvigsk Forening, Midtlandets Musik- og Teaterforening, Tønder Teater, Haderslev Teaterforening, Teater i Aabenraa og Sønderborg Teaterforening.

Læs mere her.