Del

I dag afslører CPH STAGE de 80 danske og internationale forestillinger, som skal indtage Københavns teaterscener i slutningen af maj 2021. Festivalens program byder på alt fra nye forestillinger til anmelderroste genopsætninger.

For ottende gang inviterer CPH STAGE publikum til årets største teateroplevelse, når den årlige teaterfestival den 27. maj – 5. juni præsenterer noget af den bedste scenekunst fra ind- og udland. Forestillingerne byder på en bred variation af tematikker og genrer fra det klassiske og traditionelle til det moderne og nytænkende.

International åbningsforestilling

CPH STAGE 2021 kan præsentere åbningsforestillingen 1984 – BACK TO NO FUTURE.  Det internationalt anerkendte tysk-britiske kunstnerkollektiv Gob Squad åbner festivalen med deres nyeste performanceværk, der kan opleves på Sort/Hvid.

1984 – BACK TO NO FUTURE tager publikum med tilbage til popåret 1984, hvor kunstnerkollektivet konfronterer sig selv som teenagere. Forestillingen præsenteres i samarbejde med Sort/Hvid og Teater Momentum.

Highlights-udvalg

Endnu engang har festivalen nedsat et HIGHLIGHTS-udvalg for at hjælpe publikum med at navigere rundt i de mange forestillinger. Udvalget udpeger otte forestillinger fra årets program, som de særligt anbefaler. Forpersonen for dette års udvalg er skuespiller Morten Hee, som især er kendt for teater og tv, senest i TV2’s Sygeplejeskolen og DR’s Fred til lands, hvor rollen som voldsmanden Mike, sikrede ham en Robert for bedste mandlige tv-hovedrolle. 

”Det interessante ved dette års program er, at mange af forestillingerne hjælper os til at forstå den komplekse verden, vi lever i. Det er netop det, vi har lagt vægt på ved de forestillinger, vi har highlightet. Forestillingerne peger hver især på det, der sker i vores samtid lige nu og konsekvenserne af vores måde at leve på,” udtaler Morten Hee om dette års otte HIGHLIGHTS i pressemeddelelsen fra festivalen.

I HIGHLIGHTS-udvalget sidder desuden Maja Ries, producent og administrationschef hos Teater Grob, Jannik Elkær som er kunstnerisk leder og koreograf hos DON GNU, kulturjournalist Lene Grønborg Poulsen og Minna Johanneson, teaterleder af Teater Nordkraft.

CPH Stage 2021 Highlights

Forestillingerne spænder over nationale såvel som internationale opsætninger af skuespil på de store scener, prisvindende opera og eksperimenterende danseperformances. Publikum vil blive konfronteret med temaer såsom klimakrisen, seksuelle overgreb, PTSD, et sartirisk syn på bankverdenen og spørgsmålet om, hvorvidt en robot med kunstig intelligens er et levende væsen? 

De otte udvalgte forestillinger er: 

  • 1984 – BACK TO NO FUTURE: GOB SQUAD
  • MY DEER HUNTER: FIX&FOXY
  • SUN AND SEA: RUGILĖ BARZDŽIUKAITĖ, VAIVA GRAINYTĖ OG LINA LAPELYTĖ
  • PLEJER ER DØD – SAMBA: UPPERCUT DANSETEATER
  • EBBERØD BANK 2.0: DET KONGELIGE TEATER
  • THE ROBOT PROJECT: FLYVENDE GRISE/ CO-PRODUCENT AALBORG TEATER
  • LEAS RUM: PERNILLE GARDE STAGE ART
  • OPERATION:ORFEO: HOTEL PRO FORMA

Læs mere om CPH STAGE 2021 Highlights her.

Se hele programmet her.

Kilde: Pressemeddelelse