Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

Marina Mascarell: “I en tid, hvor polarisering er så tydelig, er vi nødt til at være særligt aktive”

Efteråret byder på en masse nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer - nye visioner tager ISCENE pulsen...
Annoncespot_imgspot_img

Digital mini dansefilmfestival med 360-graders virtual reality

Dansk Danseteater præsenterer mini dansefilmfestival skabt til de digitale platforme, hvor kompagniet fra 22.-27. marts viser små film, der alle er inspireret af forestillingen Kentaur

Den digitale dansefilmfestival byder på en virtual reality, 360 graders danseoplevelse samt en række minifortællinger. Filmene har til formål at række ud mod publikum hjemme i dagligstuen gennem nye formater. Festivalen leder desuden op til lanceringen af Dansk Danseteaters nye virtuelle scene d. 23. april.

Dansefilmfestival på Facebook

Festivalen finder sted på Dansk Danseteaters Facebook-side, Instagram-profil og Youtube-kanaler, hvor der bliver offentliggjort én film per dag i seks dage. Det er helt gratis at kigge med.  
 
”Jeg er virkelig glad for, at vi nu går i luften med denne digitale mini dansefilmfestival. Formålet med filmprojektet er først og fremmest, at vi under disse omstændigheder, hvor vi ikke kan mødes i teatersalen, kan være sammen om kunsten på en ny og anderledes måde. Vi vil derfor med denne festival bringe en lille smule dans hjem i publikums stuer og på den måde formidle samtidsdansen på en anderledes måde,” fortæller kunstnerisk leder Pontus Lidberg i en pressemeddelelse fra Dansk Danseteater.   

LÆS OGSÅ: Dansk Danseteater glæder sig til et “overdådigt program” i næste sæson, mens de får det bedste ud af den nuværende

Kentaur på film  

Dansk Danseteater har som mange andre kulturinstitutioner været ramt af nedlukningen, og kompagniets store satsning Kentaur, en danseforestilling om og med kunstig intelligens, blev desværre udskudt. Forestillingen, der skulle have haft premiere på Skuespilhusets Store Scene i maj 2020 er nu rykket til efteråret 2021.  
  
”Ideen til filmfestivalen udsprang af en følelse af afmagt over de mange aflyste og udskudte forestillinger. Når vi ikke kan danse på scenen, så ville det være helt oplagt, at vores danseforestilling om kunstig intelligens Kentaur på en eller måde blev født ind i en digital form. En digital form, der ikke har til hensigt at erstatte den egentlige forestilling eller scenekunstoplevelse, men netop er en anderledes måde at være sammen om kunsten på,” uddyber Pontus Lidberg.  

dansefilmfestival dansk dansetater
Kentaur, Dansk Danseteater. Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

Virtual Reality og mini serie på fem afsnit  

Minifestivalen består af to dele. Festivalens første del består af en serie på fem afsnit af 1 minuts varighed, der mikser virkelighed og animation, og som fortæller lidt om tilblivelsen af forestillingen. Den anden del er en Virtual Reality-oplevelse, som Dansk Danseteater har skabt i samarbejde med VR filmproduktionsselskabet KHORA, der med 360 graders filmning lader publikum komme helt tæt på danserne i et digitalt rum.  
 
”Formålet med VR-filmen er at tage publikum med på en rejse, hvor de ikke blot er med som tilskuere, men også kommer med ind bag teknologien, udviklet af kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm. Publikum vil således kunne komme helt tæt på dansen, danserne og den kunstige intelligens, der bruges i selve forestillingen. De vil kunne dreje sig virtuelt rundt i scenerummet, hvor den kunstige intelligens dikterer bevægelserne,” forklarer Pontus Lidberg.  

LÆS OGSÅ: International stjerne overtager roret

Lancering af ny virtuel scene  

Festivalen er en smagsprøve på, hvad der venter de kommende måneder. Dansk Danseteater arbejder i øjeblikket på lanceringen af en helt ny virtuel scene, som går i luften 23. april. Nedlukningen har givet mulighed for at fokusere på nye digitale tiltag og kreative løsninger, og med Pontus Lidbergs baggrund som filminstruktør giver det mening at film og dans forenes på denne nye platform: 
 
”Mens teatersalene har været rungende tomme i alt for lang tid, så har det været vigtigt for mig at kickstarte nogle af de projekter, som vi har mulighed for at arbejde på netop nu, hvor vi desværre ikke kan lave forestillinger til scenen. Jeg glæder mig derfor rigtig meget til, at vi i slutningen af april kan lancere vores nye virtuelle scene, der bliver en platform for levende billeder, hvor man kan gå på opdagelse i filmens fascinerende verden. Her vil vi blandt andet præsentere minidokumentarer, behind-the-scenes-materiale, teasere, trailere, streaming og kunstfilm,” slutter Pontus Lidberg af. 

Du finder blandt andet festivalen her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Mette Wolf er ny forperson i Dansk Teater

Dansk Teaters medlemsteatre har netop valgt ny forperson i...

Tidligere balletmester Frank Andersen modtager Ballettens Venners Hæderspris 2023

I går uddeltes Ballettens Venners Hæderspris 2023 til Frank Andersen,...

Nørrebro Teater søger teaterdirektør

Ansøgningsfrist: fredag den 3. november 2023

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Mette Wolf er ny forperson i Dansk Teater

Dansk Teaters medlemsteatre har netop valgt ny forperson i...

Tidligere balletmester Frank Andersen modtager Ballettens Venners Hæderspris 2023

I går uddeltes Ballettens Venners Hæderspris 2023 til Frank Andersen,...

Nørrebro Teater søger teaterdirektør

Ansøgningsfrist: fredag den 3. november 2023

Bora Boras nye kommercielle chef er fundet

Bora Bora ansætter den erfarne Karin Buhl Slæggerup i...
Annonce
Annonce

Mette Wolf er ny forperson i Dansk Teater

Dansk Teaters medlemsteatre har netop valgt ny forperson i forbindelse med branche- og arbejdsgiverforeningens årsmøde og generalforsamling på Operaen. Ny forperson er Mette Wolf...

Tidligere balletmester Frank Andersen modtager Ballettens Venners Hæderspris 2023

I går uddeltes Ballettens Venners Hæderspris 2023 til Frank Andersen, tidligere solodanser og to gange balletmester ved Den Kgl. Ballet, instruktør og Bournonville-ekspert. Formand for Ballettens...

Nørrebro Teater søger teaterdirektør

Ansøgningsfrist: fredag den 3. november 2023