Del

For første gang kan scenekunstbranchen være med til at indstille og vælge prismodtageren til en Årets Reumert-pris. Det sker med den nye pris Brancheprisen – Årets Teater, hvor branchen selv nominerer og vælger prismodtageren, og det er nu, kandidater til de tre nomineringspladser skal indstilles.  

Brancheprisen – Årets Teater er prisen, hvor branchen selv nominerer og udpeger vinderen. Prisen gives til et professionelt teater, en gruppe eller et scenekunstkompagni, som branchens aktører vurderer, har gjort sig særligt bemærket inden for den pågældende Reumert-sæson.

Brancheprisen – Årets Teater indvies i 2021

Det er i 2021 allerførste gang, at Brancheprisen – Årets Teater skal uddeles. Modsat de andre priser under Årets Reumert, der nomineres og vælges af den siddende Reumertjury, er det altså her branchen selv, der indstiller og stemmer.

Alle danske, professionelle teatre, grupper og scenekunstkompagnier kan indstille én kandidat, og det er ikke muligt at indstille sig selv. Det er den øverst ansvarlige for scenekunstproducenten/teatret, der på vegne af sit teater/scenekunstkompagni kan indstille en kandidat til prisen.

Indstillinger til nomineringer til prisen kan indsendes i perioden fra tirsdag d. 20. april til og mandag d. 26. april kl. 18. Ud over nominering skal der leveres en motivationstekst, som begrunder valget af nominerede. 

Tre nominerede

Når nomineringsrunden er afsluttet, optælles indstillingerne. De tre kandidater, der har fået flest indstillinger, bliver de tre nominerede til Brancheprisen – Årets Teater.

De tre nominerede kandidater offentliggøres på ISCENE.dk, hos Dansk Teater og CPH Stage. Offentliggørelsen finder sted d. 28. april, hvor også de øvrige nominerede til Årets Reumertpriser 2021 offentliggøres. Herefter kan branchen stemme på deres favorit til modtageren af prisen.

Modtageren af brancheprisen offentliggøres til Årets Reumert prisshow i Odeon den 6. juni 2021.   

Aktører fra scenekunstbranchen kan indstille kandidater til nominering via dette link.