Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Picnic – sød fortælling om kærlighedens op- og nedture

Syddjurs Egnsteater har netop haft premiere på Picnic, som er deres første forestilling kun til voksne. Og resultatet er en velfungerende teateroplevelse med forankring i lokalsamfundet.

Midt i en usædvanligt kold og regnfuld maj måned har Syddjurs Egnsteater premiere på deres nye forestilling Picnic, som spiller under åben himmel i haver rundt omkring på Djursland og i Aarhus-området.

Picnic var egentlig tænkt som en turnéforestilling, der skulle spille i forsamlingshusene på Djursland. Men for at imødekomme udfordringerne med de mange coronarelaterede restriktioner blev forestillingen skrevet om til at foregå udendørs i haver med et mindre publikumsantal. Og det lader til at være et godt valg.

Historiefortælling midt i naturen

Det er måske en overdrivelse at kalde premiereaftenens hyggelige og velplejede have for natur, men som publikum bliver placeret på stole og bænke på græsplænen under de blomstrende æbletræer, mens fuglene kvidrer, som gjaldt det livet, så føles naturen alligevel vældig tæt på.

Picnic er baseret på historier indsamlet fra mennesker på Djursland, hvilket giver forestillingen en velfungerende lokal forankring. Teaterleder Hege Tokle har vævet de mange historier sammen til én sammenhængende fortælling om parret Mona og Christian, der tager på skovtur og tænker tilbage på deres liv sammen med alle de op- og nedture, der har været. For livet er jo ikke altid en dans på roser.

Bierne summer i frugttræerne over os og de to skuespillere skifter mellem små nedslag fra tidligere episoder i deres fælles liv og den nutidige rammefortælling med skovturen. Ved første øjekast virker det hele let og muntert, men efterhånden som fortællingen skrider frem, kommer større følelser som vrede, jalousi og måske også forsoning eller i hvert fald afklaring på banen.

Picnic Syddjurs Egnsteater
Picnic, Syddjurs Egnsteater. Foto: Martin Busborg

Enkelt og velfungerende

Midt på plænen foran publikum ligger en enorm, kunstig træstamme, som udgør det eneste store element i Kirstine Pedersens scenografi. Træstammen kan åbnes på midten og omdannes til en slagbænk, hvorfra de to skuespillere fremdrager mindre rekvisitter til historien.

Mikael Helmuth er den muntre Christian, der – for at fejre en mærkedag i parforholdet – har arrangeret en surprise-picnic for sin let skeptiske hustru Mona (Pia Lund Andersen). Han har medbragt et hjemmelavet kortspil med temaer, de to kan tale om. Og her kommer de vidt omkring fra det første møde og det mest romantiske øjeblik til mere tunge, følelsesladede emner som svigermor og de børn, de aldrig fik.

I Hege Tokles tekst og iscenesættelse sættes hverdagens små og store udfordringer i scene. De to skuespillere kunne være hvilket som helst midaldrende ægtepar, der har gået gennem livet sammen. Og det er netop derfor, Picnic fungerer så fint. At det hele så på premiereaftenen går op i en højere enhed med solskin og blå himmel, er blot en ekstra bonus.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og anmelder på ISCENE. Har Kulturmor.dk. Teaterkritiker for Jyllands-Posten, tidligere for Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...