Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Managing Discomfort med generøsitet og kærlighed

TOASTERs festival Managing Discomfort er i fuld gang på Husets Teater og byder efter en påskepause på tre dobbeltforestillinger mere over de næste tre...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Sønderborg Sommer Revy Show 2021 – stærkt hold i farvesmuk scenografi

Pandemi i alle afskygninger er årets revytema. Således også i Sønderborg Sommer Revy Show 2021, hvor Jeanne Boel står i spidsen for en stjernemusikalsk trup.

Sønderborg Teater har måske ikke verdens mest karismatiske udtryk, men Klaus Kristensen har med enkle midler skabt en virkelig smuk ramme for årets revy. Høje, rudeopdelte sætstykker lyser i alle regnbuens farver afstemt de enkelte numre, mens de samtidig samler det visuelle udtryk i et. Smukt!

I farvernes skær står et stærkt hold med revydirektør Jeanne Boel i spidsen. Tekstmaterialet er ikke lige skarpt, men man kommer langt med en stjernemusikalsk trup, hvor alle leverer maximalt og med stor entusiasme uagtet tekstens kvalitet.

Gå pinlighedsplanken ud

Lone Rødbroe har os i sin hule hånd. Som undseelig, aldrende socialdemokratisk kvinde, der aldrig er blevet krænket af nogen – og nu er det jo snart sidste udkald. Som kvinde fra de rigeste kredse i et originalt take på mink-gate. Som konkurrencemindet affaldssorterer og slagfærdig kommunalarbejder. Rødbroes talent for at skabe en karakter fornægter sig ikke, hvad enten hun er nummerets lead eller blot lad ansat i en grillbar.

Sønderborg Sommer Revy Show 2021
Sønderborg Sommer Revy Show 2021 på Sønderborg Teater. Foto: Stefan Kragh.

Jeanne Boel har givet sig selv den lidt gumpetunge Inger Støjberg-parodi, men får også lov at folde sig ud som venlig, men restriktionsbevidst bankfunktionær. Som ukuelig Ulla Terkelsen på mission i Middelalderen, hvor Gutter i kutter siger Fuck til pesten. Gid Men in Black gik i lige så grimme sandaler som gutterne. Og ikke mindst som sært charmerende ballroom fitnessdanser. Her er ingen fine fornemmelser for at gå pinlighedsplanken ud.

Pandemi i alle afskygninger

Herrerne kan også. De synger dejligt hver for sig og underskønt sammen i Mandeinfluenza, hvor det dog atter er Lone Rødbroe, der får sat punchlinen lige i skabet. Jesper Lundgaard har mest at arbejde med. Melankolsk rørende i den helt Old School revyvise, der hylder pølsevognens 100 års dag. Manisk, eksalteret, jodlende som Hansi Hinterseer på mission som vaccinationsambassadør. Jeff Scherlund er særligt god i trin og klang, mens det skuespillermæssigt ikke svinger lige godt hver gang. Han trækkes så også med nogle af de virkelige bundskrabere i tekstbunken, fx parodien på den lokale kendiskok. Det er bare ikke sjovt. Carsten Svendsen gør en virkelig god Phillip Faber og leverer solidt i alle roller fra gutternes talsmand til Corona-udfordret bankrøver.

Sønderborg Sommer Revy Show 2021
Sønderborg Sommer Revy Show 2021 på Sønderborg Teater. Foto: Stefan Kragh.

Kapelmester Thomas Pakula er en af landets fremmeste og hans trio swinger fra først til sidst. Sønderborg Sommer Revy Show, som det hedder i år, er en fin blanding af årets ubestridte tema – pandemi i alle afskygninger – smågakkede, tidsløse sketchs og karakterer, store parykker og godt med skyts til husarerne. Ingen numre udløser decideret latterkramper, men spilleniveauet er højt med superprofessionel levering.

Så tillykke til Jeanne Boel og Klaus Kristensen med deres første sæson helt på egne ben. Den er absolut godkendt.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Mellem liv og død – interview med Julienne Doko om W.O.M.B

Julienne Doko lukker denne sæsons KSelekt på Det Kongelige...

Folkeskolen til debat: ”Der kan spares mange timer på Aula, hvis vi ser forestillingen sammen” 

Børneforestillingen På den anden side af døren stiller skarpt...

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Mellem liv og død – interview med Julienne Doko om W.O.M.B

Julienne Doko lukker denne sæsons KSelekt på Det Kongelige Teater af med sin kraftfulde danseforestilling W.O.M.B, der er inspireret af hendes egen graviditet, men...

Folkeskolen til debat: ”Der kan spares mange timer på Aula, hvis vi ser forestillingen sammen” 

Børneforestillingen På den anden side af døren stiller skarpt på folkeskolen og elevernes udfordringer i et hæsblæsende eventyrformat. Instruktør Mette Ovesen og scenograf Astrid...