Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...

Ny festival sætter fokus på følelsen af ubehag

Publikum får udfordret deres komfortzone, når Toaster og Live Art Danmark præsenterer kuraterede værker på performancefestivalen Managing Discomfort. Temaet for festivalen er ubehag. Den...
Annoncespot_imgspot_img

Cph Queer Theatre Festival – scenekunst og performances fra hele verden

Oplev enestående scenekunst og performances fra hele verden i løbet af 9 dage, når Cph Queer Theatre Festival løber af stablen 12. – 20. august.

LGBTQ+ kunstnere fra hele verden deltager i festivalen med forestillinger på Folketeatret i Nørregade, Det Kongelige Teater og flere centrale friluftsscener i København under Copenhagen 2021, WorldPride & EuroGames i august.

Omfattende program

Cph Queer Theatre Festival, ledet af Jeremy M. Thomas (HIT – Copenhagen) og Lars Werner Thomsen, præsenterer et spændende program, der byder på et unikt, omfattende og varieret udvalg af scenekunst, cabaret, teatralske verdenspremierer, networking events og meget mere.

Blandt festivalens internationale stortalenter er den prisvindende og internationalt anerkendte London West End instruktør Andrew Keates, som iscenesætter en oplæsning af The Normal Heart på Folketeatrets Store Scene. Den australske kunstner Moira Finucane, som også deltog i HIT Copenhagens CPH Stage Festival med sin bæredygtige, digitale livestream forestilling kommer tilbage med den forrygende cabaret Glory Box, som opføres i Folketeatrets foyer.

Publikum vil også kunne opleve de flotte Feelings are Facts og My Body My Nation, en intim soloforestilling om kunstnerens ejerskab over egen krop.

Cph Queer Theatre Festival
My Body My Nation. Foto: Megan Van de

Queerinstruktører og Det Kolde Bord

Folketeatret åbner dørene for i alt 11 af festivalens forestillinger, hvor programmet også rummer flere af HIT-Copenhagens anerkendte sæson teaterstykker. Heriblandt Christoffer Berdals rørende og samfundsrelevante Southern Bedfellows, samt The Shy Manifesto og Harry Clarke. Der er Europapremiere på Neil Labutes komedie The Money Shot, en verdenspremiere på Berghain og feminine octagon [or, aristotle can eat me.]

Desuden deltager 24 inviterede queerinstruktører, dramatikere, designere og skuespillere fra bl.a. Spanien, USA, Storbritannien, Island, Iran, Sydafrika, Canada, Mexico, Japan og Rusland.

Cph Queer Theatre Festival vil også byde på turbo-teaterkonceptet Hot Meat, som tager udgangspunkt i det populære og veletablerede koncept Det Kolde Bord. Opskriften er enkel; kunstnerne får 10 dage til – ud fra en række kreative dogmer – at skabe fire helt nye forestillinger, som tager udgangspunkt i de politiske og menneskelige udfordringer, der er forbundet med at være queerkunstner i verdens brændpunkter. Forestillingerne præsenteres som pop-up performances under Copenhagen 2021 WorldPride og EuroGames på byens festival pladser.

Fælles for alle opsætningerne på Cph Queer Theatre Festival-programmet er, at selvom temaet er LGBTQ+ er det teater og underholdning for alle. Festivalen sætter fokus på LGBTQ-fortællinger, som viser, at alle mennesker i bund og grund – uanset seksualitet – gennemgår hverdagskonflikter, identitetsspørgsmål og udfordringer i livet.

Læs mere om Cph Queer Theatre Festival her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis...

Data kan også være gavnlig i den kreative proces

Der var fokus på tips og tricks til brug...
Annonce
Annonce

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis deres præg på den kommende sæson på Teater Momentum, hvor de sammen står bag det...