Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

Frøken Julie møder kolonitiden i Kenya i Miss Julie’s Happy Valley

Projektet New Nordic Voices vil styrke synligheden af nordiske mindretal gennem kendte teaterværker. I forestillingen Miss Julie’s Happy Valley, der kan opleves på Folkteatret, kombineres Strindbergs klassiker med en virkelig, afrikansk femme fatale-fortælling.

Kolonitiden i Kenya, som blev udødeliggjort gennem Karen Blixens forfatterskab, var skandaliseret af Happy Valley-kliken. Kliken, der boede i White Highlands i det Britiske Kenya i 1920’erne-1940’erne, var en gruppe ultraprivilegerede aristokrater, som var kendt for deres utæmmede, hedonistiske livsstil.

I en nyfortolkning af August Strindbergs klassiker Frøken Julie, bruger manuskriptforfatter Michael Omoke i sin forestilling Miss Julie’s Happy Valley, den fiktive Julie-karakter som et portræt af den ikke-fiktive femme fatale, Alice de Janzé, som var et notorisk medlem af Happy Valley-kliken. Den virkelige Alice de Janzé begik under tragiske omstændigheder selvmord i 1941, kort tid efter at klikens leder, Lord Erroll, blev myrdet.

ACT er et transnationalt teater, som ønsker at sætte fokus på diversitet og repræsentation af forskellige nationaliteter og etniciteter i det danske scenekunstlandskab. ACTs projekt New Nordic Voices har til formål at øge synligheden af nordiske mindretal ved at udforske udvalgte teaterværker af ikoniske nordiske dramatikere, og sidestille dem med globale ikoner, der har afroamerikanske, afrikanske og caribiske traditioner.

Miss Julie’s Out of Africa

Forestillingen Miss Julie’s Happy Valley er et led i udviklingsprojektet Miss Julie’s Out of Africa, og har til formål at belyse August Strindbergs Frøken Julie med udgangspunkt i kolonitiden og de globale migrationsmønstre.

Forestillingen er udviklet i en cirkulær form, hvor der undersøges, afprøves og forbedres metoder af flere omgange. Af denne årsag er Miss Julie’s Happy Valley et projekt, som endnu er under udvikling og fortsat vil være det efter premieren. ACT/New Nordic Voices giver publikum en unik mulighed for at være en del af skabelsen af Miss Julie’s Happy Valley.

Som publikum får man indblik i en kreativ proces, hvor afrikansk historie og intriger møder nordisk fiktion. Efter forestillingerne vil der være aftertalks med skuespillerne og forestillingsleder, Anna Skanborg, hvor publikum får mulighed for at komme med feedback og stille spørgsmål til den kunstneriske proces – og dermed sætte deres eget præg på udviklingen af projektet.

Forestillingen kan opleves på Folketeatret i Nørregade 26. – 29. august 2021. Læs mere her.

Artiklen er udgivet i et mediesamarbejde med ACT / New Nordic Voices med fuld redaktionel frihed for ISCENE.

Miss Julie’s Happy Valley er det første led i ACTs nye projekt Miss Julie Out of Africa. Til projektet hører også seminaret ”Besides Blixen’s Colonials” med deltagere fra Danmark, Norge, Sverige, Kenya og Sydafrika. Seminaret afholdes 10. september 2021 på Teater Republique i København.

Miss Julie’s Happy Valley tager også på tour i Finland november 2021 og Kenya 2022.

Seneste

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...
Annonce
Annonce

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen melder nu ud, hvem der er nomineret til priserne for årets bedste nummer og årets...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....