Horsens Teaterfestival lancerer i år Talk Box, som er et nyt koncept med eget formidlingscenter i KUBEN på Søndergade. Herfra vil der blive produceret video og podcasts fra festivalen.
Fra Talk Box kan du bl.a. høre interview med koreograf Sofie Christiansen og nogle af de medvirkende dansere og borgere om arbejdet med at skabe åbningsforestillingen på årets festival. Lyt til natur og kulturformidler-studerende Nanna Bugge, der fortæller om natur i scenekunst. Hør interviews med unge og ældre, der sammen har oplevet en forestilling. Eller du kan møde festivalens ungedramaturgiat, der fortæller om deres oplevelser med forestillinger på festivalen.
Talk Box er bemandet af skuespiller og vært Tobias Schaw, lydtekniker Rasmus Månsson og videodesigner Helle Lyshøj, der sammen producerer video og podcast gennem hele weekenden.
Forlængelse af samtalen
Men hvad er det særlige, som Talk Box skal bidrage med til Horsens Teaterfestival? Det spurgte ISCENE programleder Adelaide Sofie Bentzon om.
“Talk Box er et nyt tiltag. Det er et forsøg på at samle nogle af de spor, vi lægger ud på festivalen. Når jeg tænker på en festival som denne, forestiller jeg mig at der foregår en masse samtaler på kryds og tværs. Nogle er meget konkrete, andre mere abstrakte. Et tema i en forestilling taler sammen med noget, der bliver sagt i en talk. To forestillinger giver tilsammen publikum en helt særlig oplevelse osv,” forklarer Adelaide Sofie Bentzon om det nye Talk Box-koncept.
“Det er umuligt at fange alt, hvad der foregår eller deltage i alt, men med Talk Box håber vi at kunne forlænge og uddybe forskellige samtaler om nogle af de temaer eller formater, der er i spil. Det er også en måde at dokumentere, hvor mange planer sådan en festival egentlig foregår på, fra de helt nære oplevelser, til det festlige og underholdende, til det udfordrende og tankevækkende. Både for fagfolk og publikum. Med Talk Box får festivaldeltagerne en mulighed for at vende tilbage til noget af det, de ikke lige nåede, eller få lidt mere at vide om noget af det de har oplevet”.
Fagfolk og festivalstemning
Det nye Talk Box-koncept henvender sig ifølge Adelaide Sofie Bentzon både til fagfolk og alle byens borgere, der bare gerne vil opleve ny scenekunst.
“En del af det indhold, vi laver, retter sig nok primært mod fagfolk. Altså aktører i scenekunsten, formidlere, undervisere, pædagoger m.m. En festival er jo netop et sted, hvor flere interesser er samlet. En del af det lokale publikum kommer for at få en masse gode oplevelser med familie og venner. Nogle kommer mere målrettet for at se en hel masse side om side, og som deltagende teater eller fagperson vil man jo også gerne få et indblik i, hvad andre laver og inspireres til at se nye perspektiver,” siger Adelaide Sofie Bentzon og tilføjer:
“Med Talk Box vil vi gerne tage fagligheden alvorligt, og tale om scenekunst for børn og unge på forskellige måder, både med dem, der skaber forestillingerne, med publikum, og med folk fra andre fagretninger. Men når det så er sagt, er der er også et element af Talk Box, som vi tilegner festival-festlig stemning. Det er fx korte samtaler med noget af børnepublikummet og almindelig festival-reportage. Noget som måske især er tilegnet det lokale publikum”.
Det fulde program for Talk Box annonceres 12. september. Læs mere her.
Denne artikel er udgivet i et mediesamarbejde med Horsens Teaterfestival med fuld redaktionel frihed for ISCENE.
Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede scenekunstfestival for børn og unge. I weekenden 17. – 19. september afholdes årets festival med teater for alle fra 0-18 år og deres voksne.