Del

Skuespiller Morten Hee Andersen blev den første modtager nogensinde af Nyborg Kommunes nye Kulturpris, mens kommunens kulturtalentpris gik til Mille Holten Lambert, der netop nu er aktuel i Atlantis.

Morten Hee Andersen fik overrakt prisen i KinoVino i Nyborg i forbindelse med en forpremiere på storfilmen Margrethe den Første, hvor han spiller Erik af Pommern. Morten Hee Andersen vandt prisen for sit store arbejde på film, tv og teater med roller i Herrens Veje, Fred til Lands, Sygeplejeskolen og sine mange roller på bl.a. Det Kongelige Teater.

Prisen blev indstiftet i forbindelse med budgetaftalen for 2021 og uddeles fremover hvert år til en professionel kulturarbejder med tilknytning til Nyborg Kommune. Morten Hee Andersen har haft sin barndom og ungdom i Nyborg og været en del af Nyborgs lokale teaterliv, fx i Nyborg Ungdomsskoles Rockmusical og Nyborg Voldspil inden han i 2016 blev uddannet fra Den Danske Scenekunstskole.

Årets talentpris

Mille Holten Lambert modtog kommunens ligeledes nye Talentpris for kunst og kultur. Hun har været mangeårig elev i Nyborg Musikskole og gik på første årgang af MusicalTalentSkolen Nyborg og har også været vidt omkring i det fynske amatørteater. Mille er i dag 3. årselev på Den Danske Scenekunstskole Musical i Fredericia. Mille var ikke fysisk til stede på dagen, da hun er i scenetjeneste på Atlantis i Tivoli. Med prisen følger 7.500 kr., som Mille kan bruge på at dygtiggøre sig indenfor sit fag.


Nyborg Kulturpris
Mille Holten Lambert: Foto Johan Klitgaard.

Med disse to priser ønsker Nyborg Kommune at markere sig endnu stærkere som kulturkommune. Som en kommune, der med sit store forenings- og kulturliv, udklækker mange skuespillere, sangere og musikere. Hvor det er muligt at bo og arbejde med sin kunst, uanset om det er indenfor film, skuespil, musik, teater, litteratur eller andet.

Kilde: pressemeddelelse Nyborg Kommune