Del

Teaterproducent Camilla Gürtler bliver ny producent på Udviklingsplatformen for Scenekunst, hvor hun skal være med til at løfte organisationens kommende internationaliserings- og bæredygtighedsprojekter.

Camilla Gürtler er netop hjemvendt til Danmark efter 10 år i London og bringer derfor et internationalt netværk med sig. Hun har desuden erfaring som både kunstnerisk leder for et teaterkompagni, producent, festivalarrangør og fundraiser. Camilla Gürtler kommer derfor både med en bred international erfaring og et godt kendskab til de behov og udfordringer, som frie teaterkompagnier og scenekunstproducenter har. 

Camilla er uddannet teaterinstruktør fra Drama Centre London og startede teaterkompagniet Cut the Cord Theatre, som de sidste par år har sat nordisk dramatik og internationale udvekslinger i fokus i London med blandt andet New Nordics Festival og New Nordic Voices. Camilla har desuden arbejdet som fundraiser og er en ISPA Global Fellow 2022. Som festivaldirektør for New Nordics Festival har hun produceret og faciliteret kunstneriske udvekslinger mellem de nordiske lande og UK, og har samarbejdet med en lang række ambassader, kulturinstitutioner og internationale kunstnere. Festivalen løber af stablen i oktober i London, og derefter vil hun hellige sig de nye arbejdsopgaver hos Udviklingsplatformen for Scenekunst.

I Danmark har Camilla Gürtler bl.a. arbejdet som freelance fundraiser, dramaturg og koordinator hos Fix&Foxy. Hun tiltræder stillingen pr. 1. november 2021.

Kilde: Udviklingsplatformen for Scenekunst