Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

20 millioner til Varde Teater og Musikhus

A.P. Møller Fonden bevilger 20 millioner kroner til Varde Teater og Musikhus, hvor særligt amatører, men også professionelle får plads til at udfolde sig.

Varde Teater og Musikhus kommer til at ligge i Kulturspinderiet midt i Varde. Den nye facilitet får plads i gamle industribygninger, der transformeres, så fritids- og kulturlivet kan blomstre i bymidten.

Annonce

Danmarks største amatørteater

Det er teaterforeningen 7-kanten, der sammen med spillestedet Smedeværkstedet står bag det kommende Varde Teater og Musikhus. 7-kanten er Danmarks største amatørteater med over 400 medlemmer engageret omkring kulisser, teknik, kostumer, drama, sang og dans.

Bevillingen på 20 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal betyder, at projektgruppen nu for alvor kan begynde på forberedelserne.

”En stor tak til A.P. Møller Fonden for den flotte bevilling. Deres opbakning siger noget om potentialet og ambitionsniveauet for det nye teater og musikhus, som bliver et kulturelt centrum for hele Varde Kommune. Nu glæder vi os til at gøre projektet til virkelighed i tæt samarbejde med Smedeværkstedet, 7-kanten og MusicalTalentSkolen,” udtaler Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune i en pressemeddelelse.

En del af bevillingen fra A.P. Møller Fonden skal bruges til at udskrive en arkitektkonkurrence på projektet.

Varde Teater og Musikhus placeres ved Kulturspinderiet

Det nye teater- og musikhus består på skitseniveau af 3.000 kvadratmeter og rummer to sale med plads til henholdsvis 160 og 400 mennesker, foyerområde, systue, øvelokaler, publikumsfaciliteter m.m.

Budgettet er på i alt 66 millioner kroner. Udover de 20 millioner kroner fra A.P Møller Fonden har Varde Kommune bevilget 15 millioner kroner, Lokale- og Anlægsfonden 13 millioner kroner, mens egenfinansieringen udgør 1 million kroner. Der mangler således 17 millioner kroner, før projektet er fuldt finansieret.

Varde Teater og Musikhus placeres ved Kulturspinderiet, hvor der i forvejen ligger spillestedet Smedeværkstedet, Musik og Billedskolen samt MusicalTalentSkolen.

Amatørteatret 7-kanten leverer et bredt repertoire for børn, unge, familier og voksne og har et samlet publikum på over 35.000 personer årligt. Indtil nu har teatret været opdelt på to forskellige adresser, men med den nye facilitet kan hele teatret samles på ét sted.

Kilde: Pressemeddelelse, Varde Kommune

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce