Del

Den 15. januar 2022 vokser Dansk Teater. Det sker, når branche- og arbejdsgiverorganisationen opgraderer sit juridiske arbejde samt HR- og ledelsesrådgivning gennem ansættelsen af Marianne Thorsen, der i dag er chef for HR og Jura på Det Kongelige Teater.

Ansættelsen betyder, at én af kulturlivets mest erfarne kapaciteter på sit felt nu skal styrke Dansk Teaters sekretariat og juridiske rådgivning til alle landets teatre. Marianne Thorsen har mange års erfaring fra både Det Kongelige Teater og Folketeatret samt som tidligere advokat. Hun er særligt specialiseret i personalejura, kontraktjura, overenskomster, HR-ledelsesrådgivning og ophavsret.

Samtidig har Marianne Thorsen erfaring fra en af forløberne til Dansk Teater som jurist for Danske Teatres Fællesorganisation. Stillingen er nyoprettet og Marianne Thorsen får titel af seniorjurist og chefkonsulent i organisationen. Hun får en central rolle i forhandlinger om overenskomster og rettighedsaftaler.

”Med ansættelsen af Marianne Thorsen får scenekunstbranchen en stor kapacitet ind i kernen af vores maskinrum og medlemsservice. Som arbejdsgiverorganisation har vi en klar strategi om at tilbyde det bedste til vores medlemmer og den rådgivning styrker vi nu yderligere,” udtaler Peter Mark Lundberg, direktør i Dansk Teater.

Kilde: Dansk Teater