En dugfrisk måling viser, at danskernes corona-tryghed er dalende. Kun en tredjedel af de ældre over 65 år er trygge ved at deltage i indendørs kultur- og idrætsoplevelser, hvor de står eller går i samlet gruppe.
Det viser resultaterne fra det ottende Kulturbarometer – den seneste måling af danskernes kulturforbrug, købevillighed og tryghed i lyset af Covid-19 – foretaget af Applaus i samarbejde med Rambøll og Dansk Kulturliv.
Bedst når publikum sidder ned
Målingen peger på, at danskernes tryghed ved både indendørs og udendørs kultur- og idrætsoplevelser er faldende sammenlignet med en identisk måling foretaget i slutningen af september. Kun 53% svarer, at de er trygge ved indendørs oplevelser, hvor publikum står eller bevæger sig i en samlet gruppe. Det er et fald på 13 procentpoint og det er det største fald siden målinger begyndte i foråret 2021. Til gengæld er det stadig 76%, der er trygge ved indendørs kulturoplevelser, hvor publikum sidder ned.
Det er især blandt de ældre (65 år+), at trygheden tager et markant dyk. Her svarer kun hver tredje (34%), at de er trygge ved indendørs oplevelser, hvor publikum står eller bevæger sig i en samlet gruppe. Ved sidste måling var tallet 52%.
”At borgernes tryghed falder, må ses i lyset af det stigende smittetryk i samfundet. Det er derfor heller ikke overraskende, at det især er de ældre borgere, som igen begynder at føle sig utrygge,” udtaler Lene Struck-Madsen, projektleder for Applaus.
Coronapasset skabte størst tryghed under sidste nedlukning
Kulturbarometerets målinger foretaget i foråret 2021 viser, at coronapasset, ifølge de adspurgte, er det mest tryghedsskabende tiltag, når man er publikum i kulturlivet. I en måling foretaget i slutningen af maj 2021, sagde 72%, at coronapasset skabte tryghed.
På tværs af de syv målinger peger Kulturbarometeret også generelt på størst tryghed ved at deltage i oplevelser, hvor man sidder ned eller går rundt alene og i mindre grupper.
Læs rapporten her.
Kilde: Applaus