Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Nyt Kulturbarometer: Trygheden daler særligt blandt de ældre

En dugfrisk måling viser, at danskernes corona-tryghed er dalende. Kun en tredjedel af de ældre over 65 år er trygge ved at deltage i indendørs kultur- og idrætsoplevelser, hvor de står eller går i samlet gruppe.

Det viser resultaterne fra det ottende Kulturbarometer – den seneste måling af danskernes kulturforbrug, købevillighed og tryghed i lyset af Covid-19 – foretaget af Applaus i samarbejde med Rambøll og Dansk Kulturliv.

Bedst når publikum sidder ned

Målingen peger på, at danskernes tryghed ved både indendørs og udendørs kultur- og idrætsoplevelser er faldende sammenlignet med en identisk måling foretaget i slutningen af september. Kun 53% svarer, at de er trygge ved indendørs oplevelser, hvor publikum står eller bevæger sig i en samlet gruppe. Det er et fald på 13 procentpoint og det er det største fald siden målinger begyndte i foråret 2021. Til gengæld er det stadig 76%, der er trygge ved indendørs kulturoplevelser, hvor publikum sidder ned.

Det er især blandt de ældre (65 år+), at trygheden tager et markant dyk. Her svarer kun hver tredje (34%), at de er trygge ved indendørs oplevelser, hvor publikum står eller bevæger sig i en samlet gruppe. Ved sidste måling var tallet 52%.

”At borgernes tryghed falder, må ses i lyset af det stigende smittetryk i samfundet. Det er derfor heller ikke overraskende, at det især er de ældre borgere, som igen begynder at føle sig utrygge,” udtaler Lene Struck-Madsen, projektleder for Applaus.

Coronapasset skabte størst tryghed under sidste nedlukning

Kulturbarometerets målinger foretaget i foråret 2021 viser, at coronapasset, ifølge de adspurgte, er det mest tryghedsskabende tiltag, når man er publikum i kulturlivet. I en måling foretaget i slutningen af maj 2021, sagde 72%, at coronapasset skabte tryghed.

På tværs af de syv målinger peger Kulturbarometeret også generelt på størst tryghed ved at deltage i oplevelser, hvor man sidder ned eller går rundt alene og i mindre grupper.

Læs rapporten her.

Kilde: Applaus

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...