Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Vendsyssel Teater og Teater V uddeler 130.000 kr. til dramatikertalenter 

Når manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut i starten af det nye år afgøres for syvende gang, vil ikke alt være, som det plejer. For første gang er den nemlig blevet til i et samarbejde mellem to teatre i hver sin ende af landet: Vendsyssel Teater i Hjørring og Teater V i Valby. De to teatre uddeler i alt 130.000 kr. til debuterende talenter. Førsteprisen er 100.000 kr. 

Dramatisk Debut finder sted for syvende gang. Hidtil har Teater V alene stået for konkurrencen, men nu er Vendsyssel Teater kommet med. Derfor er finaledagen også ændret til en finaleweekend 8. og 9. januar 2022, hvor professionelle skuespillere opfører readings af de tre  manuskripter live for publikum lørdag i Valby og søndag i Hjørring. 

Tre finalister

De tre manuskripter, der udgør finalefeltet, er udvalgt af en teaterkyndig jury blandt mere end 40 indsendte bidrag. I både Valby og Hjørring kan publikum opleve de tre debutanter, der har skrevet sig til finalen, samt være med til at uddele Publikumsprisen på 15.000 ved at stemme på deres  favorit. 

Både Vendsyssel Teater og Teater V glæder sig over samarbejdet:  

”Det har været en utrolig spændende proces at dykke ned i de mange dramatikerdebutanters tekster. Der har været et alsidigt udvalg, som vi har forholdt os fagligt og kritisk til – men det er helt  klart oplevelsen, at der er stor fantasirigdom og opfindsomhed iblandt deltagerne. Når det er sagt, synes jeg, at vi i juryen har fundet tre finalister, som repræsenterer noget ret forskelligt både i  forhold til stil, indhold og dramaturgi. Nu er vi bare spændte på at præsentere publikum for finalisterne og afgøre resultatet af dette års Dramatisk Debut,” siger Ditte Bladt-Hansen,  dramaturg ved Vendsyssel Teater. 

“Vi er superglade for det nye samarbejde. Det skaber synergi og bygger bro, ikke mindst til glæde og  gavn for det jyske publikum, som nu også får mulighed for at være med til at præge udviklingen og  resultatet, ved at møde op til finalen og stemme på deres favorit og også opleve den færdige vinderforestilling ved urpremieren på Vendsyssel Teater til september 2022,” siger teaterdirektør på  Teater V, Pelle Koppel.

LÆS OGSÅ: Dramatisk Debut – nyt samarbejde

dramatisk debut

Konkurrencen og priserne

Tidligere vinderforestillinger tæller bl.a. John Lennon er død, som indbragte en Reumert til skuespiller Charlotte Munksgaard og Grünfeld forsvar, som blev nomineret for netop sit manuskript. 

Priserne er: 

1. prisen: 100.000 kr. samt professionel debut på Vendsyssel Teater i Hjørring og efterfølgende  spilleperiode på Teater V i september 2022 

2. prisen: et arbejdslegat på 10.000 kr. 

3. prisen: et arbejdslegat på 5.000 kr. 

Publikumsprisen: 15.000 til publikumsfavorit (afgøres ved afstemning) 

Jury og finalister

Juryen består af:  

Teaterinstruktør Anders Lundorph, (forperson), scenograf Rikke Juellund, skuespiller Marie-Lydie Melono Nokouda, dramatiker Simone Isabel Nørgaard, skuespiller Jørgen Bing, kunstnerisk leder af Danskdansk, samt instruktør og manuskriptforfatter Sandra Yi Sencindiver og dramaturg på  Vendsyssel Teater Ditte Bladt-Hansen. 

De tre finalister er:  

Tor Lind med manuskriptet Anne Frankenstein, Sandra Mahmoud Lindquist med manuskriptet Oprah Winfrey har alt, men ingen børn og Henriette Katrine Lund med manuskriptet Afbrudt samliv.

Arrangementet er det samme på Teater V 8. januar og på Vendsyssel Teater 9. januar. Vinderen kåres og priserne uddeles på Vendsyssel Teater. For dem, som har været med til  Dramatisk Debut på Teater V, streames prisoverrækkelsen. 

Læs mere om arrangementet i Valby her og i Vendsyssel her.

Kilde: Pressemeddelelse, Vendsyssel Teater

Seneste

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...
Annonce

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...