Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Teaterchef Minna Johannesson: ”Billetsalget er gået helt i stå”

På Teater Nordkraft i Aalborg står teaterchef Minna Johannesson med to produktioner i opløb og et nedlukket teater. Udfordringerne er til at få øje på, men hvad er de største udfordringer helt konkret? 

ISCENE giver i denne tid ordet til landets teaterledere, for at give indblik i de konkrete udfordringer og bekymringer, som scenekunsten står med netop nu. 

Hvor står I med jeres produktioner netop nu? 

Vi er i fuldt opløb med det store nordiske projekt BLOOM, som har premiere 19. januar, og er lige gået i prøver med Ridley Scott Metoden – en Tabers Guide til Heltemod, som har premiere 23. februar.

Hvad er de største udfordringer ved nedlukningen for jer?

Som resten af Danmark jonglerer vi med sygemeldinger og fravær på grund af isolation og sygdom. 

Udover det, er den største udfordring lige nu, at billetsalget er gået helt i stå. Så vi ser med bekymring på disse to forestillingers liv, og på de kommende produktioner. Hvornår kommer publikum mon tilbage på fuld kraft?

Hvad gør I for at løse udfordringerne?

Arbejder. Hårdt. Med plan B, C , D, E…

Hvilke udfordringer og/eller fordele er der i jeres optik ved at genåbne 17. januar?

Det er et stort dilemma! På den ene side er det meget sandsynligt, at sygdom og isolation vil gøre produktionerne sværere at lave færdige. Hvis en skuespiller eller instruktør bliver syg, går hele processen jo i stå.

Hvis vi får lov til at genåbne 17. januar vil vi med stor sikkerhed også være nødt til at aflyse og omrokere forestillinger. Og det er som sagt historisk svært at sælge billetter. Så genåbning bliver besværligt og måske med meget få mennesker i salen.

Økonomisk er det svært at se en realistisk genåbningsplan uden gode hjælpepakker – vores håb er at aktivitetspuljen genindføres. Men på den anden side er der jo intet, vi hellere vil, end at spille teater. Og vi har to virkelig gode forestillinger, som vi uhyrligt gerne vil vise!

Så selvom det bliver for meget færre mennesker, selvom det er besværligt, og selvom vi sandsynligvis kommer ud i aflysninger og omrokeringer, vil vi meget gerne i gang. Vi er sat i verden for at producere og spille teater, og så længe vi findes, spiller vi så meget teater, vi kan, for så mange, vi kan. 

Vores publikummer har været mere end loyale under hele coronapandemien, og Aalborg Kommune har overhovedet ikke rystet på hænderne, når det gjaldt at holde hånden under os og byens andre kulturinstitutioner. Så vi skylder at være loyale og vedholdende! 

LÆS OGSÅ: ISCENEs interview med Minna Johannesson om sæsonens program

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...