Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Hjælp til genstart af bl.a. sæsonbetonet scenekunst

Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Frie Grønne og Alternativet er enige om hjælpeordninger, der giver de sidste kulturinstitutioner økonomisk tryghed og mere tid til at åbne. 

Epidemikommissionen har vurderet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Derfor bortfalder alle restriktioner den 1. februar 2022

Aftalepartierne er enige om, at der skal være hjælp til de dele af kulturlivet, der har været omfattet af de nuværende restriktioner (stående arrangementer og store indendørs arrangementer på +500 tilskuere), og som kan have svært ved at åbne med kort varsel. Derfor etableres en omstillingsperiode fra 1. til 15. februar, hvor man kan betragte sig som nedlukket, hvis det er det, man ønsker for at give mere tid til at forberede genåbningen.

Omstillingsperioden gælder for følgende ordninger på Kulturministeriets område: Spillestedsordningen, arrangørordningen, ordningen for sæsonbetonet scenekunst, konkursordningen og ordningen for produktionsomkostninger. Omstillingsperioden vil gælde for de aktører, som aktuelt er underlagt restriktioner, men fra og med 1. februar ikke længere er omfattet af restriktioner.

Samtidig etableres en aktivitetspulje på 20,0 mio. kr., så de aktører, der aktuelt er underlagt restriktioner, men fra og med 1. februar ikke længere er omfattet af restriktioner, kan søge en aktivitetspulje i perioden 1.-15. februar.

”Det er fantastisk, at vi om lidt kan sige farvel til alle restriktioner på kulturområdet. Jeg er dog samtidig helt opmærksom på, at det for bl.a. spillesteder kan være vanskeligt at sætte koncerter op og sælge billetter med meget kort varsel. For at skabe en tryg genstart har vi derfor både valgt at lave en aktivitetspulje og indføre en omstillingsperiode på 14 dage. Det er vigtigt, at vores kulturliv får de bedste forudsætninger for at åbne igen,” siger Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.  

Der er samtidig mulighed for at søge kompensationsordningerne for faste omkostninger og selvstændige mv. frem til og med den 28. februar. Det vil sige, at hvis en virksomhed på trods af genåbningen fortsat oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 pct., så er det muligt at søge om kompensation. Læs mere her. 

Kilde: Pressemeddelelse, Kulturministeriet

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...