Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Kedelhuset ombygges til Dansehallerne

Et nyt hus for den professionelle dans og koreografi ser dagens lys, når Kedelhuset i Carlsberg Byen, en enestående industrihistorisk bygning, transformeres til en moderne facilitet. Dansehallerne bliver centrum for fremtidens scenekunstneriske udfoldelse til glæde for københavnerne og hele Danmark.   

Det er nu en realitet, at den unikke industribygning Kedelhuset med en central placering i København omdannes til Danmarks nationale samlingspunkt for dans og koreografi.

Den 4.600 m2 fredede bygning tilføres masser af liv og ny funktion i dansens tjeneste, alt imens bygningens stemning og sjæl bevares. Her bliver skabt en ramme, hvor professionelle kan træne, udfolde sig og fremvise dansen, samtidig med at både amatører, foreningsliv og publikum kan mødes og blive inspireret af det professionelle dansemiljø.

Nationalt og internationalt

”På Kedelhusets scener glæder vi os til at invitere publikum ind i det bedste, som kunstområdet kan tilbyde nationalt og internationalt. Dans og koreografi interagerer med et bredt publikum i alle aldre, med mennesker på scenen, i dialoger, med publikumsrettede workshops, åbne prøver og engagerede værker. Til glæde for dansemiljøet og de mange mennesker, som vil besøge i huset,” siger Danjel Andersson, direktør og kunstnerisk leder for Dansehallerne og fortsætter:  

”Jeg er dybt taknemmelig for den kæmpe indsats, som så mange har ydet gennem mange år. Det er med stor glæde og lettelse, at vi nu tager det næste store skridt. Et skridt fremad for dans som kunstform i Danmark. Dans og koreografi får et omdrejningspunkt. Publikum får en ny arena for store oplevelser. Og alle aktive i dansefeltet får et nyt hjem. Jeg ser det som et fundament – en base. Herfra bygger vi videre. Over hele Danmark og udenfor”.

Danjel Andersson dansehallerne
Danjel Andersson, direktør og kunstnerisk leder for Dansehaller, Foto: Lærke Posselt

Dansehallerne tilbage i Carlsberg Byen

Det er et bredt samarbejde mellem Københavns Kommune, Bygningsfonden Kedelhuset, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S og fondene Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden, Louis-Hansens Fond samt den filantropiske forening Realdania, som har muliggjort, at Dansehallernes nye hus bliver en realitet.  

“Vi er meget glade for, at det nu er lykkes at få Dansehallerne tilbage til Carlsberg Byen, og vi ser frem det liv, de kommer til at bidrage med i området. Når Dansehallerne åbner, bliver den tilstødende Franciska Clausens Plads ligeledes færdig, og den nye, centrale plads bliver sammen med Dansehallerne et kulturelt samlingspunkt i bykvarteret, hvor vi også åbner to nye spisesteder i bunden af Kedelhuset og en række butikker på den modsatte side af vejen,” fortæller Jens Nyhus, adm. direktør, CEO, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S. 

LÆS OGSÅ: Mette Ingvartsen – Dansk stjernekoreograf med internationalt samfundssind

Et hus for dansemiljøet

I Kedelhuset skabes en enkel fleksibel ramme, der kan tilpasses nye kunstneriske præsentationsformer. Et hus fuld af liv med scener, studier, mødepladser og administration, som fyldes med inspirerende og udfordrende scenekunst, dans, koreografi, installationer, musik, videokunst og meget mere.

”Dansehallerne kan igen indtage rollen som national platform for den ypperste professionelle dans og ny koreografisk scenekunst. Det bliver et afgørende skridt i at bakke op om Dansehallernes ambition om, at mange flere møder den koreografiske scenekunsts mange former og udtryk,” siger Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden.   

Baggrunden for A.P. Møller Fondens støtte har været at bidrage til at skabe særlige rammer omkring dansen. Ombygningen vil skabe et kulturelt mødested, som man ikke finder noget andet sted.   

”Med Dansehallernes nye hus får København en facilitet til fritidslivet, hvor er der fokus på de unge – især teenagepigerne. En ny bevægelsesfacilitet, hvor amatører og professionelle færdes i samme rum på lige vilkår. Det er endnu ikke set i det danske dansemiljø, og derfor glæder vi os til at se dette store potentiale forløst,” fortæller Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden. 

dansehallerne kedelhuset
Dansehallerne i Kedelhuset. Foreløbig illustration af Mikkelsen Arkitekter

LÆS OGSÅ: “Det genreoverskridende er dansens natur”

Kulturhistoriske rammer får nyt liv

Det er Mikkelsen Arkitekter, der skal stå for at transformere den arkitektoniske perle. Kedelhusets oprindelige signifikante ydre bevares i sin helhed, og i den indvendige kerne vil den rå, mægtige hal bliver ombygget med respekt for de bevaringsværdige arkitektoniske kvaliteter.

“Kedelhuset er en helt særlig bygning og et industrihistorisk monument, som nu både bliver en unik ramme om Dansehallernes arbejde og en del af en moderne og levende bydel i København. Det er fantastisk at den smukke gamle industribygning kan genanvendes til et kulturelt formål, som vil være til gavn for hele Danmark,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i den filantropiske forening Realdania. 

Drømmen om et hus for dans og koreografi i Kedelhuset går mange år tilbage, og baggrunden for at dansen endelig igen får tag over hovedet skyldes en kæmpe indsats fra de involverede parter. Planerne er godkendt af myndighederne, finansieringen er sikret fra de fem bidragsydere og Københavns Kommune, og overdragelsen af bygningen fra Carlsberg Byen er på plads. 

Læs mere om Dansehallerne her.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansehallerne

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024