Del

En af verdens sjoveste, mest politisk ukorrekte og mest prisvindende musical, The Producers, kommer atter til Det Ny Teater til september.

THE PRODUCERS blev første gang opført på Det Ny Teater for 16 år siden og blæste anmeldere og publikum omkuld og solgte dengang over 100.000 billetter.

De vil producere Broadways største flop

Den fallerede teaterproducent Max Bialystock finder sammen med sin neurotiske revisor Leo Bloom en vej til hurtige penge. Ved at skabe Broadways største flop kan de tjene en formue. De rejser to mio. dollars fra ældre, velhavende damer, og ved kun at bruge en brøkdel af pengene på forestillingen, kan de stikke af med resten. De finder det værste tænkelige manuskript: Forår For Hitler skrevet af den kuleskøre tyske nazist Franz Liebkind. De hyrer Broadways mest uduelige instruktør Roger de Bris og engagerer en række talentløse skuespillere. Det kan simpelthen ikke gå galt. Men det gør det… Hvad gjorde de rigtigt?

En stjernebesat opsætning

Preben Kristensen vender tilbage i den anmelderroste glansrolle som Max Bialystock. Ny i rollen som Leo Bloom er Sebastian Harris, der efter en årrække med biroller på Det Ny Teater nu har sin første hovedrolle. Som Franz Liebkind kan publikum glæde sig til at opleve Asger Reher, mens den dansktalende, tysk-uddannede Alexandra-Yoana Alexandrova får debut i Danmark som sekretæren Ulla. I rollen som instruktøren Roger de Bris er der comeback til Michael Carøe, som medvirker i en teaterforestilling for første gang i over 20 år.

Mest prisvindende Broadway-forestilling nogensinde

The Producers er baseret på Mel Brooks’ Oscarvindende film af samme navn med den danske undertitel Forår For Hitler. Forestillingen er Broadwayhistoriens mest prisvindende teaterforestilling nogensinde med 12 Tony Awards og den har siden trukket fulde huse over hele verden.

Kilde: Pressemeddelelse Det Ny Teater.