Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Between Music starter crowdfunding for at genrejse kompagniet efter konkurs

Undervandsorkestret Between Music gik i 2021 konkurs, efter at internationale forsikringsselskaber nægtede at betale et skadeskrav på flere millioner kroner. Nu rækker kompagniet ud til deres mange følgere og publikum, og har startet en indsamling for at komme på fode igen.

“Tusindvis af mennesker har oplevet vores koncerter, og vores videoer er gået viralt flere gange på sociale medier. Vi har derfor en meget stor gruppe, vi kan nå ud til. Det giver et godt grundlag, og vi håber, at rigtig mange vil støtte os med et større eller mindre beløb,” siger  musiker og medstifter af Between Music, Robert Karlsson. 

Crowdfundingen er allerede godt igang, og sammen med en større anonym donation, har det muliggjort tilbagekøb af instrumenterne og udstyret.  

“Det er fantastisk, at vores specialbyggede instrumenter er reddet. Næste trin er at sørge for, at vi kan komme ud på turné igen. For at kunne turnere med AquaSonic og drive Between Music videre kræver det en grundlæggende infrastruktur, herunder bl.a. administration, omfattende forsikringer,  bogholder og juridisk bistand. Og så håber vi at få samlet nok midler ind til at fortsætte de andre vandprojekter, som vi var godt i gang med,“ siger Robert Karlsson. 

Måtte sige nej til New York

Efter konkursen blev ensemblet nødt til at aflyse planlagte koncerter i Norge og sige nej til forespørgsler fra bl.a. New York. Nu håber de, at infrastrukturen kommer på plads, så de kan gennemføre koncerter i Schweiz til efteråret.   

Between Music har siden 2016 turneret verden rundt med deres undervandskoncert AquaSonic. Fra Australien til Nordnorge og fra Hong Kong til Rusland har fem musikere sunget og spillet på deres  undervandsinstrumenter, nedsænket i fem store akvarier. 

Undervandskoncerten har høstet stor, international anerkendelse. Time Magazine har kaldt koncerten  for “Spectacular” og mange store medier som bl.a. BBC, Discovery Channel og Al Jazeera har lavet reportager om projektet.  

AquaSonic, Between Music. Foto: Charlotta de Miranda
AquaSonic, Between Music. Foto: Charlotta de Miranda

18 år i vand

Kunstnerisk leder Laila Skovmand startede i 2004 med at synge under vand, hvilket åbnede en mangeårig kunstnerisk og videnskabelig undersøgelse af vand.  

“I årtusinder har vi mennesker forsøgt at begribe verden og os selv i verden gennem sang og musik – i  luft. Men hvad nu hvis det ikke er en selvfølge, at musik skal skabes i luft? Får det os til at se og opleve verden på en anden måde? Og endda måske forandre den måde, vi er i verden på? Det er det, jeg er  interesseret i at undersøge og at dele med publikum,” siger Laila Skovmand. 

I 2012 dannede Laila Skovmand sammen med Robert Karlsson Between Music. Gennem innovative  kunstprojekter er formålet at undersøge, hvem vi er som mennesker; vores fælles ophav og vores forhold til hinanden og til vores omgivelser. Vandprojekterne er første del af den undersøgelse. 

Konkursen i 2021 

Da Between Music måtte erklære sig konkurs kort før nytår, mistede ensemblet alt. Årsagen til konkursen var en vandskade i forbindelse med en koncert i udlandet i 2019. Between Music og spillestedet var begge forsikrede, men de internationale forsikringsselskaber nægtede at betale den bekostelige skade, der beløb sig til 4,7 mill. kr. 

Det var et hårdt slag, men nu har Laila Skovmand og Robert Karlsson samlet kræfter til at genopbygge Between Music ved at lancere en global crowdfunding-kampagne.  

“Vi har brugt tusindvis af timer på at udvikle dette kunstneriske projekt og på at lære at spille vores specialbyggede undervandsinstrumenter. Desuden havde vi gang i fem andre projekter omkring lyd og vand, og havde planer om en bæredygtig vandfestival. Vi kan ikke bare lade det hele gå under,” siger Laila Skovmand. 

Læs mere om crowdfunding-kampagnen her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...