Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Katapult Akademiet tildeles 900.000 kr. fra Region Midtjylland

Der er stor opbakning fra Region Midtjylland til Katapult Akademiet, der er Teater Katapults platform for udvikling af dramatikere og dramatisk tekst- og teaterproduktion med fokus på både kunstnere, publikum og regionens borgere. Ud af en samlet pulje på 4,7 mio. kr. uddelt til 13 kulturprojekter er akademiet blevet prioriteret med kr. 900.000.

Katapult Akademiet tager et flyvehop videre fra det første, meget produktive pilotår og ind i en spændende fremtid som mulig fast bestanddel af huset Katapult. 

Som der står i Region Midtjyllands pressemeddelelse, har Udvalget for Regional Udvikling netop tildelt 4,7 mio. kroner til 13 kulturprojekter … og de har prioriteret Katapult Akademiet med en sum på kr. 900.000.

Det betyder, at akademiet, som det er Teater Katapults ambition, kan fortsætte med at skabe og understøtte dramatikere og udviklingsprojekter, der i sidste ende resulterer i endnu mere spændende teater på scenerne – hele tiden med det fokus undervejs i udviklingen at bringe borgere og publikum i Region Midtjylland i interaktion med skabelsen af ny dramatik.

Mere synlighed til Katapult Akademiets arbejde

“Det er en kæmpe lettelse og et stort skulderklap fra Region Midtjylland, at det gode arbejde med udvikling af dramatik nu kan fortsætte i Katapult Akademiet – sammen med vores øvrige partnere; Den Danske Scenekunstskoles Dramatisk Skrivekunst-linie, Nordisk Teaterlaboratorium ved Odin Teatret i Holstebro, Ry Højskole, Testrup Højskole, Lydenskab og Drivhuset og biblioteket i Skive, Flyfabrikken i Viborg og Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Det er et stort indsatsområde for os, og det betyder meget, at vi får mulighed for at videreføre det,” siger Teaterchef for Torben Dahl og uddyber:

“Katapult Akademiets arbejde bliver endnu mere synligt i den fase, vi nu går ind i. Hvor pilotåret gik ud på at afprøve værktøjer og muligheder for, hvad der ville være godt for en dramatikers udvikling, handler det nu om at fundamentere det og gøre akademiet langt mere synligt for borgere og dramatikertalenter med henblik på at gøre det til et nyt center for udvikling af ny dramatik”.

katapult akademiet
Katapult Akademiet – Scratch Night. Foto: Teater Katapult

Showcase-festivaler

Synligheden, Katapults teaterchef taler om, kommer i teatrets netop offentliggjorte sæson 2022/23 eksempelvis til at udspille sig gennem to gratis showcase-festivaler, som Katapult Akademiet afholder under navnet SCRATCH NIGHT

“Med opbakningen fra regionen kan vores udviklingsplatform for alvor komme feltet for ny dramatik til gode. Det gælder publikum, skuespillere, teatre og selvfølgelig dramatikerne. Jeg glæder mig personlig meget til at skulle arbejde sammen med endnu flere professionelle skrivere til scenen – og give dem mulighed for at skabe manuskripter til forestillinger, som de finder vigtige for den verden vi lever i lige nu,” udtaler Jeppe Alsgaard Pachaï, daglig leder af akademiet, om den kommende tid og betydningen af regionens opbakning.

Katapult Akademiet har netop åbnet op for ansøgninger til udviklingsforløb for både dramatikertalenter i forløbet ’DramatikerPro’ og for professionelle dramatikere i forløbet ’Writers in Residence’. 

Læs mere om Katapult Akademiet her.

Kilde: Pressemeddelelse, Teater Katapult

Seneste

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af...
Annonce
Annonce

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på den grønne omstilling gennem kunsten. Gæstespillet Naturen kalder har premiere i denne uge, mens teatret...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring fra Sort/Hvid til Kulturministeriet. En aktion, der skulle vise deres forsvar for kunstnerisk frihed. Performancekollektivet PERSONA...