Del

Der er hængt lys op i lastbilen, kostumerne er færdige, og teksten blevet til udenadslære for skuespillerne. Teatret Møllen er klar til at rulle ud i det danske og tyske sommerlandskab med forestillingen Den vægelsindede, som skal spilles på ladet af teatrets røde lastbil. 

Der er ikke meget teatersal over Teatret Møllens bidrag til fejringen af Dansk Teater 300 år. Fra på fredag sætter de nemlig gang i turneen med forestillingen, der afvikles på ladet af en lastbil.

”Det bliver jo noget andet, end vi er vant til. Typisk spiller vi indenfor på Møllen, og der er alligevel overraskende stor forskel på at stå på en scene udenfor, hvor du bliver påvirket af vind og vejr. Heldigvis er der en vis grad af frihed i at være ‘gøglere’, som vi er i Den vægelsindede. Så vi er spændte, men glæder os rigtig meget til at komme afsted,” siger Connie Tronbjerg, der er en af de fem medvirkende skuespillere i  forestillingen. 

Den vægelsindede, Teatret Møllen. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning
Den vægelsindede, Teatret Møllen. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Gratis teater under åben himmel

Den vægelsindede er skrevet af dansk-norske Ludvig Holberg, der også står bag de velkendte komedier Erasmus Montanus og Jeppe på Bjerget. Historien er en humoristisk forestilling, der handler om den indtagende, men lunefulde Lucretia, der med sine vilde humørsvingninger får forvildet sig ind i en sand kærlighedsintrige. 

Forestillingen kan opleves gratis, når den ruller afsted i teatrets lastbil og spiller i det danske sommerlandskab. Den spiller også syd for grænsen i blandt andet Jardelund og Slesvig – her kræves det dog, at publikum har billet. Teaterchef Nikolaj Mineka glæder sig over den store opbakning, som landevejsteatret har fået:

”Der skal lyde en stor tak til kommunerne og vores øvrige samarbejdspartnere. Deres støtte har været afgørende for, at vi nu kan rulle afsted med Den vægelsindede og præsentere den helt kvit og frit langt de fleste spillesteder for publikum. Det er med til at gøre forestillingen til noget helt specielt, der nu kan opleves af en masse sommergæster,” siger teaterchefen. 

Den vægelsindede, Teatret Møllen. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning
Den vægelsindede, Teatret Møllen. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

300-års jubilæum 

Den vægelsindede er også Teatret Møllens bidrag til fejringen af 300-års jubilæet for dansk teater. Scenekunst har eksisteret i Danmark lang tid før det, men jubilæet markerer, hvornår publikum for første gang kunne opleve teater, hvor der blev sagt replikker på dansk. 

”Ludvig Holberg var en af de første dramatikere, der blev spillet herhjemme i Danmark på dansk, og så er Den vægelsindede ganske enkelt en fantastisk sjov og skør forestilling. Så det var et oplagt valg som vores bidrag til  fejringen,” siger Nikolaj Mineka.  

Den vægelsindede har premiere den 1. juli, hvor den spiller den første weekend på Wittenberg Plads i Haderslev. Når forestillingerne her er ovre, bliver lastbilen pakket sammen og kører videre til den næste destination på turneplanen. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Teatret Møllen lancerer omrejsende landevejsteater