Del

Med 9 epistler og en bolle med smeltet ost vil Teatret Gruppe 38 og madkunstner Jakob Vinkler skabe en oplevelse i krydsfeltet mellem mad og scenekunst, hvor tekst, smag, duft, musik, lyd, lys og scenografi stimulerer alle sanser.

Vi deler ofte vores liv op i faser. Imellem faserne er overgangene og kriserne. Forandringerne og vendepunkterne. Teatret Gruppe 38 og madkunstner Jakob Vinkler stiller med forestillingen 9 epistler og en bolle med smeltet ost skarpt på overgangene og mellemrummene i livet. En forestilling, hvor gæsterne kan nyde både mad og scenekunst.

”Gæsterne placeres om et stort cirkelformet bord. Herfra vil de opleve et dionysisk måltid, mens de lytter til en række længselsfulde fortællinger om overgange og forandringer. Det er en forestilling med bordet som scene,” fortæller skuespiller og kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38, Bodil Alling.

En forestilling til alle sanser

Forestillingen er en del af Teatret Gruppe 38’s sæson 2022-2023 og kommer til at foregå i teatrets store sal på Aarhus Ø.

Som bagtæppe til maden og ordene præsenteres billedfragmenter og et lydunivers, som vækker sanserne og gør fortællingerne levende. Tekster, mad, lydunivers og scenografi er skabt i tæt samarbejde mellem Jakob Vinkler, Bodil Alling, komponist/musiker Søren Søndberg og lysdesigner/tekniker Søren la Cour fra Teatret Gruppe 38.

Som publikum vil man opleve, at fortællingerne og maden, vinen, musikken, billederne og duftene i forestillingen alle forholder sig til overgangene i livet og stimulerer sanserne i et ligeværdigt samspil.

teatret gruppe 38 9 epistler og en bolle med smeltet ost
Grafik til forestillingen 9 epistler og en bolle med smeltet ost, Teatret Gruppe 38.

Bagom kunstnerne

Jakob Vinkler har gennem en årrække arbejdet i spændingsfeltet mellem gastronomi, videnskab og kunst, og han er initiativtageren bag projekter som Fish-a-deliCarnevale og The Blast Supper. Hans seneste projekt Creative Tastebuds – how can we eat for both plesaure and the planet samlede 60 fagpersoner og forskere for at undersøge, hvordan smag – og individets opfattelse af smag – kan være en aktiv spiller i de udfordringer, vi står overfor som samfund i de kommende år.

Teatret Gruppe 38’s forestillinger suppleres altid af et stærkt og særegent billedsprog og lydunivers. Det er dog første gang, at et projekt som 9 epistler og en bolle med smeltet ost præsenteres for offentligheden.

”Vi har igennem årene arbejdet med forestillinger, hvor alle elementer er med i sin egen absolutte nødvendighed. Denne gang er vi meget begejstrede for at kunne tilføje et element, som stimulerer endnu en af vores sanser – nemlig smagssansen. Det er helt nyt samarbejde, og vi garanterer, at publikum får et vidunderligt måltid, herlig vin og bevægende epistler,” siger skuespiller og kunstnerisk leder Bodil Alling.

9 epistler og en bolle med smeltet ost spiller i første omgang fra 24. – 28. august 2022. Der sælges kun få billetter til hver forestilling. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Bodil Alling om sine 40 år på Gruppe 38: “Havde det været nemt og komfortabelt, så havde jeg ikke været her så længe”

Kilde: Pressemeddelelse, Teatret Gruppe 38