Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Henrik Køhler er ny teaterchef for Riddersalen

Riddersalens bestyrelse har ansat Henrik Køhler som teaterchef til at stå i front for den fortsatte realisering af teatrets vision og strategi for perioden 2020-2024.

Henrik Køhler kommer fra stillingen som direktør for Teatercentrum. Henrik er et kendt ansigt i teaterbranchen, og har 35 års erfaring i den kulturelle sektor, med særligt fokus på scenekunst. Han har et bredt funderet fagligt netværk, og en række tillidsposter, bl.a. som bestyrelsesformand for den landsdækkende formidlingsorganisation Scenit.

Annonce

”Med Henrik Køhler får Riddersalen en ny chef med stort teaterkendskab også internationalt, og mange gode samarbejdsrelationer. Jeg er overbevist om at Henrik evner at skabe gode og udviklende rammer for Riddersalens fortsatte positive udvikling, til glæde for ikke bare borgerne på Frederiksberg, men for alle der holder af godt teater. Jeg ønsker samtidig at takke afgående teaterleder Piet Bertelsen for hans store indsats for Riddersalen gennem mange år,” udtaler bestyrelsesformand Hans Henrik Much-Jensen.

Tilbage til Riddersalen

Riddersalen er ikke ukendt land for Henrik Køhler. I årene 2000-2007 var han tilknyttet Riddersalen, først som skuespiller i ensemblet, og fra 2003 som administrativ leder, hvor han stod i spidsen for teatrets omlægning. Fra teater med kollektiv ledelse til bæredygtig organisation med en administrativ og en kunstnerisk ledelse samt en kompetencebestyrelse, og var med til at forankre Riddersalen som lille storbyteater i Frederiksberg kommune.

”Da jeg hørte, at Piet Bertelsen ønsker at søge nye udfordringer, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ønsker mig tilbage til Riddersalen. Riddersalen er en kunstnerisk institution, som jeg kan identificere mig med både kunstnerisk og værdimæssigt og jeg har en stor længsel efter at komme tilbage til det producerende og kunstneriske miljø, efter i mange år at have arbejdet politisk og med nationalt sigte,” Henrik Køhler

Riddersalens kunstneriske profil favner scenekunst for børn og familier samt Kunstnerkabareten Riddersalen. Ansættelsen følger perioden for driftsaftalen mellem Riddersalen og Frederiksberg Kommune. Henrik Køhler tiltræder stillingen 1. september 2022, som i første omgang løber frem til 31. december 2024.

Seneste

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

“Alle har ret til at føle sig spejlet”

Interview med Sigrid Aakvik
Annonce
Annonce

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny professor for Teatervitenskap på Universitet i Bergen. Igennem sin forskning ser Ulla Kallenbach frem til...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang. Årets program byder på et alsidigt udvalg af forestillinger i løbet af festivalens 10 dage....