Populært lige nu

★★★★☆☆ Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet – råt, scenisk opråb

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet på Aalborg Teater giver krop til Glenn Bechs manifest i en poetisk, rørende og kompromisløs forestilling forløst af...

The female gaze i horrorformat – interview om Den anden på Sydhavn Teater

Performer Katrine Leth og scenograf Freya Sif Hestnes undersøger kærlighedens komplekse natur i deres horror-inspirerede forestilling DEN ANDEN, der er aktuel på Sydhavn Teater....

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Odsherred Sommerrevy – Det vigtigste er valget af skuespillere

I morgen er der premiere på den nye Odsherred Sommerrevy. For revydirektør Frede Gulbrandsen er det en gammel drøm, der går i opfyldelse. At starte en ny sommerrevy er for ham som “at invitere til en stor fest, hvor vi ikke aner hvor mange, der kommer, eller hvordan de vil reagere på vores humor og form”. ISCENE stillede ham tre hurtige spørgsmål om den nye revy. 

Hvilken revytradition lægger jeres revy sig ind i og hvad er det nye ved jeres revy?

Det er lidt svært at svare præcist på, hvad det bliver for et barn, inden det er født, men jeg kan sige, hvad vi sigter efter. Den vigtigste beslutning for en revydirektør er at beslutte hvilke skuespillere, der skal tegne revyen. I større grad end på teateret er skuespillerne i en revy med til at forme humor og indhold. Så i valget af Rikke Bilde og Kristian Holm Joensen ligger meget af svaret. De bringer en humor, en varme og en autenticitet med sig ind i deres roller, som former både valg af numre og spillestil. 

De danske revyer er heldigvis forskellige og i høj grad præget af dem, der driver og medvirker i den enkelt revy. Hvordan vi passer ind i det landskab, ved jeg ikke, men jeg tror, der findes et hjørne også til os i revyfamilien. 

Hvordan vægter I det lokale mod det nationale/globale?  

I disse dage er der rigeligt gang i den nationale politiske andedam, og da Rikke Bilde er fremragende til at spille vores statsminister, er vi dejligt dækket ind i hendes redegørelse for tingenes tilstand. Nu er vi ikke fra området, men revyen har en aktiv vennegruppe, der fodrer os med lokale pointer og referencer. Disse dryppes en gang i mellem i revyen, men vi er ikke som sådan lokalt forankret, den skal være forståelig for alle. De internationale forhold bliver selvfølgelig berørt, men er ikke dominerende. Det er til gengæld både personlige betragtninger fra os på scenen om livets glæder og udfordringer støbt ind i rørende, forvirrede og elskelige roller, som Rikke og Kristian er eminente til at formidle. 

Hvad er I mest spændt på at præsentere for publikum og hvad er I mest spændte på, om fungerer og hvorfor?   

At starte en sommerrevy er som at invitere til en stor fest, hvor vi ikke aner hvor mange, der kommer, eller hvordan de vil reagere på vores humor og form. Vi vælger dog at være tro mod os selv og vores egen smag, og stoler på, at det fungerer. Musikalsk er vi også godt hjulpet af Henrik Silver. Han er til daglig cirkusklovn og krydrer forestillingen musikalsk såvel som humoristisk. 

At starte en sommerrevy har været en drøm for mig helt siden, jeg selv debuterede som revyskuespiller i 1993. Over natten blev planen om en akademisk karriere droppet og det blev i stedet til et liv på de skrå brædder. Meget er sket siden dengang, men drømmen har ligget der hele tiden.  I Odsherred står der en helt ny sal, og da Bente Eskesen valgte at stoppe Dragsholmrevyen sidst å, kastede jeg mig ud i det godt hjulpet af Odsherred Teater. Nu går drømmen endelig i opfyldelse, og jeg kunne ikke være mere glad.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Østre Gasværk Teater introducerer sit eget Musikteaterlandshold

I sine bestræbelser på at skabe det bedste og...

Teaterseminar 2023 – scenekunstens Hjallerup Marked i fin form

Midt i november mødtes Danmarks Teaterforeninger med teaterproducenter og...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce