Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af de nye legatudvalg, der tiltræder i starten af det nye år. Herunder to sceneinstruktører udvalgt...
Annoncespot_imgspot_img

Moqi Simon Trolin bliver ny chef for Helsingborgs stadsteater

Den 1. december 2022 tilltræder instruktør Moqi Simon Trolin stillingen som chef for Helsingborg stadsteater

“Med Moqi Simon Trolin får vi en teaterchef med store kompetencer og gedigent og mangefaceteret teaterkendskab. Moqis tanker omkring repetoire og teatret som sted for kunst og kultur giver os spændende muligheder for fortsat at udvikle Helsingborgs stadsteater. Med Moqi møder det internationel det lokale. Han har arbejdet professionelt i en række lande gennem flere år og været en tilbagevendende gæst hos os som instruktør. Det er en meget interessant kombination for Helsingborgs stadsteater. Jeg glæder mig rigtigt meget til at byde Moqi velkommen til Helsingborg og teatret,” siger Max Granström, VD for Helsingborg Arena & Scen, som Helsingborgs stadsteater siden 2015 har været en del af.

Om Moqi Simon Trolin

Den prisbelønnede instruktør Moqi Simon Trolin er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København. Han har det seneste årti arbejdet som freelanceinstruktør i Norden på scener i blandt andet København, Aarhus, Odense, Malmø, Oslo og Bergen. 

På Helsingborgs stadsteater har han iscenesat fire forestillinger – deriblandt Den besynnerliga händelsen med hunden om natten og senest Egenmäktigt förfarande. I 2008 blev Trolin teaterchef for det daværende Mungo Park Kolding i Danmark, som han var med til at starte og bygge op fra grunden.

“Helsingborgs stadsteater har helt unikke forudsætninger både kunstnerisk og teknisk. Det føles fantastisk inspirerende og spændende sammen med alle de vidende og erfarne medarbejde i teaterhuset at skulle i gang med at udforske, hvilken fremtidig rolle teatret skal have i samfundet. Fremfor alt tror jeg, at vi bliver nødt til at betragte teatret som kunstart i et større perspektiv, så vi kan frigøre os fra hele tiden kun at være fokuseret på den næste prøveperiode, den næste premiere eller den næste anmeldelse,” siger Moqi Simon Trolin.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...