Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

Marina Mascarell: “I en tid, hvor polarisering er så tydelig, er vi nødt til at være særligt aktive”

Efteråret byder på en masse nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer - nye visioner tager ISCENE pulsen...
Annoncespot_imgspot_img

Sort/Hvid indgår samarbejde med Gyldendal og spillestedet ALICE

Fortællinger om fødsler, køn, vold og den igangværende dommedag danner rammerne for årets musikdramatik på Sort/Hvid. I år er teatret gået sammen med forlaget Gyldendal og det eksperimenterende spillested ALICE om at invitere kunstnere til at komponere og iscenesætte et udvalg af stærke litterære værker fra nyere tid.

“På Sort/Hvid er vi altid på jagt efter markante partnere, der kan udfordre og udvide vores måde at tænke og arbejde på. Jeg håber, at samarbejdet med ALICE og Gyldendal vil føre til nogle hidtil usete sammensætninger af forfattere, musikere og scenekunstnere og derved skabe originale iscenesættelser af nogle i mine øjne meget påtrængende litterære værker,” udtaler kunstnerisk direktør på Sort/Hvid, Christian Lollike.

Efter sidste års udnævnelse som scene for musikdramatik er Sort/Hvid blevet hjemsted for de kunstnere, der vil tage musikdramatikken helt nye veje. I efteråret bød teatret otte kunstnergrupper indenfor og skabte otte originale musikværker, der spillede for fulde huse hen over to måneder. 

Toneangivende forfattere

Årets musikdramatiske værker skal finde inspiration i Farskibet (Glenn Bech), Institutionaliseret (Haidar Ansari), To the Modern Man (Kristina Nya Glaffey) og Digte 2014 (Theis Ørntoft). Dette sker med et ønske om at give tidens mest brændende nødvendige ord rytme og krop på en scene. Gyldendals forlagschef for dansk skønlitteratur Simon Pasternak fortæller om valget af værkerne: 

“De her fire værker er dagsordenssættende, provokerende, strittende, sjove, dystopiske, indædte, hadefulde og fortæller først og fremmest hver deres sandhed om så store spørgsmål som klasse, køn, klimakrise, velfærdssamfund og at se dem finde nye former og nye rum sammen med Sort/Hvid og ALICE er en stor mulighed for at udvide feltet for det litterære.”  

LÆS OGSÅ: Sort/Hvid engagerer kunstnerisk råd til scenen for musikdramatik

Tværkunstneriske benspænd 

Spillestedet ALICE præsenterer eksperimenterende musik fra hele verden. Det er ikke ofte, at organisationen sætter kunstneriske dogmer for de kunstnere, de præsenterer, som fx at skulle fortolke en bog eller arbejde sammen med iscenesættere.  

“ALICE er en platform for eksperimenterende musik fra hele verden og dermed et utal af genrer. Jeg glæder mig til at bringe vores netværk ind i det her samarbejde for at se, om vi kan skabe nogle helt anderledes udtryk ved at bringe kunstnere fra forskellige felter sammen,” siger Bjarke Svendsen, som er kunstnerisk leder af ALICE.

Seneste

Mette Wolf er ny forperson i Dansk Teater

Dansk Teaters medlemsteatre har netop valgt ny forperson i...

Tidligere balletmester Frank Andersen modtager Ballettens Venners Hæderspris 2023

I går uddeltes Ballettens Venners Hæderspris 2023 til Frank Andersen,...

Nørrebro Teater søger teaterdirektør

Ansøgningsfrist: fredag den 3. november 2023

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Mette Wolf er ny forperson i Dansk Teater

Dansk Teaters medlemsteatre har netop valgt ny forperson i...

Tidligere balletmester Frank Andersen modtager Ballettens Venners Hæderspris 2023

I går uddeltes Ballettens Venners Hæderspris 2023 til Frank Andersen,...

Nørrebro Teater søger teaterdirektør

Ansøgningsfrist: fredag den 3. november 2023

Bora Boras nye kommercielle chef er fundet

Bora Bora ansætter den erfarne Karin Buhl Slæggerup i...
Annonce
Annonce

Mette Wolf er ny forperson i Dansk Teater

Dansk Teaters medlemsteatre har netop valgt ny forperson i forbindelse med branche- og arbejdsgiverforeningens årsmøde og generalforsamling på Operaen. Ny forperson er Mette Wolf...

Tidligere balletmester Frank Andersen modtager Ballettens Venners Hæderspris 2023

I går uddeltes Ballettens Venners Hæderspris 2023 til Frank Andersen, tidligere solodanser og to gange balletmester ved Den Kgl. Ballet, instruktør og Bournonville-ekspert. Formand for Ballettens...

Nørrebro Teater søger teaterdirektør

Ansøgningsfrist: fredag den 3. november 2023