Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Jakob Engmann fortsætter fire år mere på BaggårdTeatret

I denne måned er det ti år siden, at Jakob Engmann overtog posten som teaterdirektør på BaggårdTeatret. Nu har han underskrevet kontrakt på fire år til.

BaggårdTeatret er vendt tilbage fra sommerferien efter at have lavet sin største forestilling nogensinde med Fjeren & Rosen. Den gigantiske forestilling med hundredvis af medvirkende, et symfoniorkester, en pram og meterhøje dukker spillede under DGI Landsstævne 2022 og var den hidtil største teaterforestilling på Sydfyn.

Annonce

Men teaterdirektør Jakob Engmann er langt fra færdig med at tænke store tanker på vegne af det sydfynske egnsteater, og i sidste uge skrev han under på en kontrakt for fire år mere.

”Vi er inde i så spændende en proces lige nu med dels udviklingen af nye teaterformer, som vi gør det med det usynlige teater og den kommende forestilling Homeparty, dels nogle virkelig gode samarbejder sammen med lokale institutioner og dels selvfølgelig det nye teaterhus, som jeg gerne vil være med til at sætte i verden. Det betyder alt sammen, at jeg slet ikke kunne forestille mig at tage videre lige nu,” siger Jakob Engmann.

Hele Sydfyns teater

Kontrakten på de kommende fire år er blevet underskrevet i samme måned, som Jakob Engmann kan fejre 10-års jubilæum som teaterdirektør på BaggårdTeatret.

”Den allerførste besked, der lå i min indbakke, da jeg begyndte på BaggårdTeatret i august 2012, var fra en ældre medarbejder, der bød mig velkommen og høfligt, men bestemt, slog fast, at selvom jeg nu var teaterdirektør, var det altså ikke mit teater. Sådan er det i grunden stadigvæk: BaggårdTeatret er alles. Publikums, årskortholdernes, børnenes, samarbejdspartnernes og hele Sydfyns teater. Og i ti år har jeg altså fået lov at være med til at definere, hvad teatret så skal være for dem,” udtaler Engmann.

Det er en position, der er til konstant forhandling og udfordring, og lægger bestyrelsen for BaggårdTeatret trygt i hænderne på Jakob Engmann fire år mere, siger bestyrelsesformand Bo Damgaard:

”Med nye, innovative initiativer og et enestående netværk i både teaterverdenen og den politiske verden hører Jakob til blandt de bedste teaterdirektører i Danmark,” siger Bo Damgaard, der samtidig fremhæver Jakob Engmanns engagement i kunsten og lokalsamfundet.

”Jeg tror faktisk, han elsker Sydfyn og opgaven her, så han har i den grad gjort sig fortjent til en ny kontrakt, som peger frem mod en spændende fremtid for BaggårdTeatret.”

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...