Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Pia Marcussen er ny chef for Opgang2 Turnéteater

Efter 50 år som chef for Opgang2 overlader Søren Marcussen posten til Reumertvinder, dramatiker og kunstnerisk leder Pia Marcussen.

Pia Marcussen blev tilknyttet Opgang2 i 1990. Først som instruktør og dramatiker på Ungdomsspor og siden 2001 har hun med sin dramatik tegnet Opgang2 Turnéteater. Hendes forestillinger har gennem alle årene spillet i hele Danmark, og alene i 2022 vil seks af hendes forestillinger have været på turné.

“Jeg har fulgt med i meget af det arbejde, der er lavet i Opgang2, fordi jeg synes, det er en utrolig vigtig stemme at have i det potpourri, som et samlet kulturliv i Aarhus skal være, for at alle har et sted. Et sted, der kan spejle dig og et sted, hvor du kan blive skubbet til,” siger Jacob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus, 2022.

Nyt ledelsesteam

Som del af chefskiftet i Opgang2 har der samtidig været en omstrukturering i ledelsen af kulturinstitutionen, så ledelsesteamet nu udover Pia Marcussen består af Per Kjærgaard Paulsen og Kristina Begtrup Pedersen.

Per Kjærgaard Paulsen været i Opgang2 siden 2009 og er i dag souschef. Kristina Begtrup Pedersen er chef for økonomi og forretningsudvikling. Hun er kommet til Opgang2 fra et job som HR- og Økonomichef ved Deluca Film.

“I tre årtier har mit kunstneriske virke taget afsæt i det mangfoldige ungdomsliv. Det er er her mit hjerte banker, og det vil det fortsat gøre med endnu større kraft. Aldrig har ungdomslivet været så presset som nu. Som ung er du  24-7 og skal kunne navigere i forskellige virkeligheder. Køn er til forhandling og tilmed er krig, klimakriser og katastrofer rykket ind i teenageværelset. Det er herudfra, kunsten har sin berettigelse med nysgerrighed, fordybelse og fantasi, der kan løfte tilværelsen ud af de snærende rammer og kasser, vi er sat i og give livets muligheder vinger. Opgang2 skal fortsat være kunstnerisk kraftcenter af høj kvalitet. Altid solidarisk med de unge, hvad enten de hedder Mads, Mahmoud, Freja eller Fatima. Opgang2 er som kulturinstitution vigtigere end nogensinde før,” siger Pia Marcussen om sine ambitioner for Opgang2.

Ledelsesskiftet fandt officielt sted i forbindelse med jubilæumsfejringen Galla Jalla lørdag den 3. september 2022. Søren Marcussen er fortsat tilknyttet OPGANG2 som filmskaber og -producent.

Fakta

Pia Marcussen modtog i 2014 en Reumert for forestillingen4 Ever (Årets Børne- og Ungdomsforestilling) og i 2017 Danske Dramatikeres Manuskriptpris for Børne- og Ungdomsteater for manuskriptet til Habibi. I 2022 modtog Pia Marcussen Statens Kunstfonds arbejdslegat, og lige nu arbejder hun på to nye forestillinger Sommerhuset og Hvor stjernerne blinker.

I 2016-2019 tog hun en diplomuddannelse i ledelse, kunst og kultur ved Den Danske Scenekunstskole.

Seneste

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en...
Annonce
Annonce

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan skabes nye kollektive visioner og strømninger? Det er nogle af de tematikker, som tages op...