Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Moulin Rouge! The Musical får danmarkspremiere i spektakulær produktion

Silas Holst, Sara Viktoria Bjerregaard, Rasmus Bjerg, Laus Højby og Simon Duus står i spidsen for et stort ensemble, og forestillingen instrueres af Niclas Bendixen. Moulin Rouge! TheMusical får danmarkspremiere den 7. september 2023 i Falkoner Salen i København og opføres derefter i Vejle og Holstebro.

Ventetiden er forbi. 21 år efter verdenspremieren på Baz Luhrmanns kultdyrkede, Oscar-vindende filmfænomen Moulin Rouge med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne, kan One and Only Musicals i dag offentliggøre, at den Tony-prisbelønnede Broadway-musical, baseret på filmen, nu får sin første danske non-replika opsætning.

Dyreste satsning til dato

Danmarkspremieren på Moulin Rouge! The Musical er udset til at finde sted den 7. september næste år i Falkoner Salen, som totalforvandles til Paris’ mest berømte natklub omkring indgangen til det 19. århundrede. Det bliver en spektakulær og overdådig stjernebesat produktion, der bliver One and Only Musicals største og dyreste musicalsatsning til dato. 

Efter spilleperioden i København tager opsætningen vestpå, hvor den først kan opleves på Vejle Musikteater og derefter i Musikteatret Holstebro. De tre producenter tegner tilsammen det landsdækkende musicalsamarbejde Hele Danmarks Musical Teater.

Mangeårig drøm

Hos One and Only Musicals er de glade og stolte over at have fået rettighederne til at skabe den første non-replika-opsætning af Moulin Rouge! The Musical i Skandinavien, i samarbejde med Sverige og Norge. 

”Det har været en mangeårig drøm for mig at producere musicalversionen af spillefilmen Moulin Rouge!. Vi var mange, der blev blæst fuldstændigt bagover af Baz Luhrmanns svimlende filmextravaganza for 20 år siden, og jeg havde samme følelse, da jeg så musicaludgaven på Broadway. Det er en forestilling, der både visuelt, musikalsk og fortællemæssigt slår benene totalt væk under sit publikum, og vi er enormt stolte over at få lov til at sætte denne eventyrlige musical på scenen skabe den første danske non-replika produktion af Moulin Rouge! The Musical – ovenikøbet med et sandt drømmehold både på og bag scenen. Vi glæder os alle helt vildt til at arbejde med opsætningen og vise den færdige forestilling om et års tid,” udtaler CEO og Executive Producer Jesper Winge Leisner.

Moulin Rouge! The Musical, Hele Danmarks Musical Teater. Foto: Miklos Szabo
Moulin Rouge! The Musical, Hele Danmarks Musical Teater. Foto: Miklos Szabo

Sansebombardement

Moulin Rouge! The Musical bliver et larger-than-life show af en forestilling – et sexet og gribende sansebombardement for øjne, ører og hjerte. En musical med 30 af landets bedste skuespillere, sangere og dansere på scenen. Et manuskript med en bevægende kærlighedshistorie i centrum. De mest spektakulære kulisser og kostumer.

Og et fuldstændigt ekstraordinært orgie af sange vi kender og elsker, spillet af nogle landets bedste musikere. Hits fra spillefilmen og mange andre nye sange.

Over 70 af musikhistoriens største hits er med. David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Beatles, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John og Adele er blot nogle få af de mange verdensnavne, der er repræsenteret i forestillingen.

Stjernecast

I spidsen for det store cast har One and Only Musicals sikret sig landets førende musicalstjerne. Silas Holst skal spille digterspiren Christian, der forelsker sig hovedkulds i den karismatisk dragende kurtisane Satine. Med en perlerække af store og meget roste musicalpræstationer bag sig (bl.a. Dirty Dancing, Saturday Night Fever, Grease, The Book of Mormon og Crazy for You) satte Silas Holst kronen på værket tidligere i år, da han modtog både sit livs bedste anmeldelser og en Reumert-statuette i kategorien Bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som dragqueenen Lola i Kinky Boots på Det Ny Teater.

Overfor ham ses stortalentet Sara Viktoria Bjerregaard i sin karrieres største rolle som ”the sparkling diamond” Satine. Hun blev færdiguddannet som skuespiller fra den Danske Scenekunstskole i 2019 og har siden 2012 medvirket i forestillinger på flere af landets største scener, herunder i spillefilm som De Forbandede År 1 og 2 af Anders Refn, Lykke-Per af Bille August, tv-serierne Badehotellet på TV 2 og Herrens Veje på DR1.

Rasmus Bjerg får musicaldebut

I rollen som Moulin Rouge-natklubbens flamboyante ejer og sprechstallsmeister Harold Zidler er det lykkedes at indgå en aftale med en af landets mest eftertragtede skuespillere – Rasmus Bjerg. Gennem mere end 20 år har han begejstret hele Danmark i roller på film, tv og teatret. Om det er som John Mogensen i Ole Bornedals filmsucces Så længe jeg lever, nationalistisk statsministerkandidat i filmen Danmarks sønner, cirkusdirektøren i Cirkus Summarum eller i karakterroller i f.eks. Heksejagt og Forbrydelse og straf på Det Kongelige Teater, formår Rasmus Bjerg altid at få det ultimative ud af sine roller, og rollen som Zidler udmærker sig ved at være hans første musicalrolle til dato.

Som kunstneren Toulouse-Lautrec (som også historisk set havde sin gang i Moulin Rouge), der på tæt afstand må se sine gode venner gå gennem himmel og helvede i kærlighedens navn, kan publikum glæde sig til at opleve Laus Højby. Han kan lige nu opleves i Platt-Forms nyeste show i Tivoli og har haft et utal af markante roller i musicals, teaterkoncerter og stykker på bl.a. Det Kongelige Teater, Nørrebro Teater, Grønnegaards Teatret og Østre Gasværk Teater.

I andre markante roller ses kongelig operasanger Simon Duus som The Duke, Stanley Bakar som Santiago, Lea Thiim Harder som La Chocolat og mange flere.

Moulin Rouge! The Musical, Hele Danmarks Musical Teater. Foto: Miklos Szabo
Moulin Rouge! The Musical, Hele Danmarks Musical Teater. Foto: Miklos Szabo

Niclas Bendixen instruerer

Forestillingen instrueres af Niclas Bendixen, der debuterede som teaterinstruktør med den Reumert-belønnede rockteaterkoncert 69 på Holbæk Teater, efterfulgt af musikforestillingerne Jeg er sgu’ min egen og Svantes viser på Nørrebro Teater, musicaludgaven af En kort – en lang på Aalborg Teater og Nørrebro Teater, flere udgaver af Cirkus Summarum og senest musicalklassikeren Cabaret på Aarhus Teater i foråret.

Koreografien lægges i hænderne på erfarne Anja Gaardbo, mens den spektakulære scenografi som kombinerer fysisk produktion og state-of-the art-videoteknologi skabes af det internationale scenografnavn takis. De hundredvis af overdådige kostumer designes af Astrid Lynge Ottesen, mens det er Joakim Pedersen, der kommer til at stå i spidsen for orkestret. Han er endvidere Music Executive Producer på musicalen for Danmark, Norge og Sverige.

Hele Danmarks Musical Teater

Moulin Rouge! The Musical bliver den absolutte svendeprøve for Hele Danmarks Musical Teater. Og i Holstebro og Vejle er der glæde over udsigten til at skulle stå bag en af de største og dyreste danske musicalproduktioner i mange år.

”Musikteatret Holstebro er stolt over at være med til at skabe den første danske non-replika opsætning af Moulin Rouge! The Musical. Det er en stor og meget ambitiøs musicalproduktion, som vi glæder os utrolig meget over at kunne præsentere for publikum næste efterår,” siger Anders Jørgensen, direktør for Musikteatret Holstebro.

Moulin Rouge! The Musical er ikke ‘bare’ en musical. Det er en enestående teaterbegivenhed, der har lagt både Broadway og West End ned, og det er en kæmpe ære, at Vejle er med til at bringe den første non-replika opsætning af denne fantastiske musical til Danmark,” udtaler Mette Kier, direktør for Vejle Musikteatret.

Læs mere om forestillingen her.

Seneste

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...

Revy Danmark modtager midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...
Annonce
Annonce

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard