Populært lige nu

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg møder kritik efter uddeling af ny scenekunstpakke

Da Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune for nylig udmøntede en ny scenekunstpakke, lød der kritik fra branchen om, at kommunen løb fra sine...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på en række danseperformances, som vi løbende giver minianmeldelser under festivalen. Under programmets tematiske overligger Utopia...
Annoncespot_imgspot_img

Jeppe Sand er ny direktør for Teater Momentum

Teater Momentum har ansat Jeppe Sand som ny direktør for teatret. Han tiltræder jobbet efter en stilling som leder af Teaterhøjskolen og viceforstander i hele organisationen, Ryslinge Høj- og Efterskole.

”En enig, stolt og glad bestyrelse har ansat Jeppe Sand som vores nye direktør. Med solid kunstnerisk indsigt, stærke ledelsesfaglige kompetencer, og ikke mindst en udpræget nysgerrig og entreprenøriel tilgang til det scenekunstneriske felt, har Jeppe præcis den profil, vi drømte om,” udtaler Momentums bestyrelsesleder, Søren Friis Møller.

Erfaren odenseaner

Med ansættelsen af Jeppe Sand får Teater Momentum en odenseaner med stort kendskab til både byen, scenekunstbranchen og Momentum, hvor han blandt andet for nylig har præsenteret dogmeforestillingen 300 i forbindelse med Dansk Teaters 300 års-jubilæum. Jeppe Sand tiltræder stillingen med en ambition om at skærpe indhold og forstærke teatrets særlige profil, centreret omkring Momentum-modellen:

”Det er med stor begejstring og ydmyghed, at jeg har fået muligheden for at blive en del af det vigtige arbejde med scenekunsten på Teater Momentum. Jeg glæder mig til at træde ind i en igangværende og spændende proces om at skærpe teatrets indhold og Momentum-DNA’et samt fortsat styrke den kunstneriske kvalitet og vildskab. Et fantastisk teater med de dygtigste mennesker i min hjemby, Odense,” siger den nye teaterdirektør, Jeppe Sand.

Lige så uforudsigeligt og vibrerende som altid

Teater Momentum har med den særlige Momentum-model årlig erfaring med at udskifte den kunstneriske ledelse, men det er første gang i 13 år, at der bliver ansat ny direktør for teatret. Det betyder ikke, man skal frygte for udviklingen på teatret, hvor ambitionerne på scenekunstens og publikums vegne er intakte.

”Sammen med det stærke Momentum-hold og vores kunstneriske ledere, kan Jeppe videreudvikle Momentum-modellen og vores plads i det odenseanske og nationale scenekunstlandskab. Vores elskede trofaste og krævende publikum kan godt begynde at glæde sig – deres åndelige fitnesscenter bliver lige så vibrerende, ambitiøst og uforudsigeligt som vi altid har været,” siger Momentums bestyrelsesleder, Søren Friis Møller.

Et kærligt farvel til Ryslinge Højskole

Teater Momentum og Momentum Musik fortsætter det gode samarbejde med Ryslinge Højskole, så også i fremtiden vil de to institutioner udveksle forestillinger og koncerter. I forbindelse med ansættelsen sender Jeppe Sand også en hilsen til højskolen, som han i fremtiden skal samarbejde med – via Teater Momentum.

”Samtidig er det med masser af afsavn, at jeg stopper som Leder af Ryslinge Højskole, som jeg var med til at genrejse og starte som teaterhøjskole. Den skole vil altid have en speciel plads i mit hjerte og og ligeså de mange mennesker, som jeg har lært at kende på rejsen: kollegaer, elever og lokalområdet. Jeg glæder mig til at følge skolens fortsatte succes. Og vi ses jo i Den Røde Bar på Momentum,” siger teaterdirektør Jeppe Sand

Dedikeret leder

På Ryslinge Høj- og Efterskole er man stolte over at kunne uddanne en teaterdirektør, og forstander Helge Andersen Lund sender Jeppe afsted til Momentum med både stolthed og fuld opbakning i den videre fremtid.

”Teatret får et dedikeret menneske, som vil lede med stor menneskelig indføling og kreativitet. Det er sådan vi kender Jeppe her på Ryslinge Høj- og Efterskole, hvor han har stået i spidsen for en nyskabelse af Ryslinge Højskole, som har bragt Teaterhøjskolen Ryslinge frem som en markant og seriøs højskole for unge mennesker, som ønsker sig et højskoleophold med fokus på skuespil og scenekunst. Jeppe vil blive stærk savnet blandt elever og kolleger.  Vi er alle taknemmelige for indsatsen og glæder os over, at ledelse af en højskole, kan fremkalde en Teaterdirektør,” udtaler Helge Andersen Lund, Forstander Ryslinge Høj- og Efterskole.

Jeppe Sand tiltræder som direktør på Teater Momentum 01.12.22, frem til da er teatrets souschef Casper Schärfe konstitueret direktør. Jeppe Sand er desuden på barsel fra 01.01.23 – 28.02.23.

Seneste

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...

★★★★★☆ Genesis – komplekse samtidsproblematikker i et forrygende og originalt artistisk sprog

Det spritnye danskbaserede, internationale cirkuskompagni Copenhagen Collective debuterede forleden...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på...
Annonce
Annonce

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening i et kunstnerisk kredsløb? Og hvad gemmer kunstnerne selv? Den digitale bevægelse i samfundet har...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...