Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Tankerne bag et nyt teaterhus på Møn 

Teater Asterions Hus har været bosat på Møn siden 2019. Nu ekspanderer teatret med en ny bygning. ISCENE spurgte kunstnerisk leder Peter Kirk, hvad det betyder for teatret? Og hvad visionerne er fremadrettet?

“Når man lukker en dør, åbner et vindue sig. I disse krisetider er det godt at gøre nye investeringer og håbe på bedre tider. Så vi er stolte af fortælle om et ny ben i vores professionelle virke: Teater Møn på Sukkerfabrikken, Stege”. Sådan skrev Peter Kirk i et opslag på Facebook.

Herunder fortæller Peter Kirk lidt mere om, hvad det konkret betyder:

Sukkerfabrikken skal være nyt teaterhus på Møn for Teater Asterions Hus. Pressefoto
Sukkerfabrikken skal være nyt teaterhus på Møn for Teater Asterions Hus. Pressefoto

Lidt uddybning 

“Teater Asterions Hus har været på Møn siden 2019. I sommeren 2022 spillede teatret på hele øen i samarbejde med lokale steder som Kunsthal 44Møn, GeoCenter Møns Klint, campingpladser, restauranter og sluttede sommeren af med forestillingen Macbeth på Sukkerfabrikken i Stege og det åbnede for dialogen med ejerne af Sukkerfabrikken og dermed etableringen af det fremtidige samarbejde.

Vi mærker stor opmærksomhed, glæde og stolthed over, at vi er begyndt at spille forestillinger her på Møn. Det er tydeligt, at det er lettere at få fat i publikum om sommeren, hvorimod det har været lidt sværere at lokke mønboerne ud af husene i vinterhalvåret. Vi tror, det vil blive lettere med de nye lokaler, så vi kommer til at lægge spilleperioder i Stege, foruden vores sted på Østmøn og turné i DK og udland. 

Vi kan se, at der er et behov for en større kulturinstitution på Møn. Møn har af UNESCO fået prædikatet biosfære Møn, som et blandt ca. 600 i verden og indtil videre det eneste område i Danmark. I mange sammenhænge som bosætning, turisme og erhverv virker Møn som en selvstændig enhed, der trækker mange gæster både fra ud- og indland. Så selvom vi på Møn kæmper lidt med en negativ befolkningstilvækst, er der et stort potentiale, der kræver modige beslutninger og investeringer.

Vi håber med dette projekt, at det samarbejde, vi allerede har med Vordingborg Kommune, kan styrkes, og at kommunen ligesom os kan se potentialet i et egnsteater eller lignende på Møn. Vores planer med Sukkerfabrikken er at præsentere vores egne forestillinger, masser af gæstespil, både danske og internationale og derudover præsentere koncerter, både rytmiske og klassiske. Vi drømmer også om, at stedet bliver et lokalt kultursted, som kan bruges til undervisning og deltagelse på mange planer. Endelig kan vi se et meget stort potentiale i at være residency-sted for danske og internationale kunstnere. Her er det oplagt at indgå samarbejde om at bebo ferielejligheder uden for sæson. Møn har mange besøgende i højsæsonen, men der er meget plads på andre tider af året.

Vi håber derfor, at en bevilling som egnsteater kunne være rygraden i vores projekt, selvom dette i en lidt økonomisk presset kommune som Vordingborg kan det godt være lidt vanskeligt at få igennem. Men man har lov at håbe.”

Asterions Hus blev etableret i 2003 og har siden 2005 fået tilskud fra Statens Kunstfond. Kompagniet har skabt 21 forestillinger gennem årene og har turnéret i mere end 20 lande i Europa, Asien, Afrika samt i Nord- og Sydamerika.

Asterions Hus har base på Teater Møn og på Teaterøen i København. 

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024