Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Kirsten Olesen og Nanna Bøttcher er blandt årets legatmodtagere hos Ole Haslunds Kunstnerfond

I eftermiddag er der prisuddeling i Ole Haslunds Hus på Amagertorv i København, hvor Ole Haslunds Kunstnerfond fejrer en række kunstnere, der har markeret sig stærkt i dansk kulturliv. I 2022 er der flere scenekunstnere blandt modtagerne.

Ole Haslunds Kunstnerfond har siden 1943 hædret en lang række kunstnere og museumsfolk m.fl. med legater. Fonden uddeler én gang årligt hæders-, kunst- og rejselegater til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere, museumsfolk, konservatorer m.fl. For 2022 tildeler fonden legater for den samlede sum af 1.7 mio. kr. Legaterne kan ikke søges, men tildeles alene som påskønnelse og hæder.

Kirsten Olesen. Foto: Natascha Rydvald.
Kirsten Olesen. Foto: Natascha Rydvald.

Årets legatmodtagere

Ole Haslunds Kunstnerfonds Hæderslegater går i år til fire fremtrædende navne. Heriblandt skuespiller Kirsten Olesen, der hædres ”For at have beriget dansk teater i over halvtreds år med et væld af bevægende og tankevækkende roller og for at have insisteret på de store, dybe fortællinger i en overfladisk og underholdningssyg tid.” 

Blandt årets Kunstlegat-modtagere er bl.a. danser Mark Philip fra Uppercut Danseteater og skuespiller Nanna Bøttcher, der er del af ensemblet på Aarhus Teater.

Desuden modtager skuespiller Sicilia Gadborg Høegh et af årets rejselegater.

Læs mere om Ole Haslunds Kunstnerfond og tildelingerne her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...