Populært lige nu

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Open call til Dramatiker Væksthus

Ansøgningsfrist 1. juli 2023

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Intrio Juleshow 2022 – så blev det endelig jul

Intrio swinger, så juleklokkerne bimler og danseskoene trækker, når de med åbne arme inviterer indenfor på H9‘s scene til et af årets bedste bud på et juleshow, der som trioen selv har det hele: Det platte, det trætte, det uskyldige og det lystne.

Den selvudnævnte trestemmige vokalkolos, Intrio, har charme, varme og stemmer, der kan klinge sprødt, dræve brunstigt og jazze lige lukt ind i julehimlen. Sidste års show har fået en gang lak, for if it ain’t broken, don’t fix it. Aldeles udmærket leveregel i dette tilfælde, hvor lummerhed, hverdagspoesi, hjertevarme og fuldfed julelyd smelter sammen i damernes helt eget mix.

Intrio
Intrio på H9. Foto: ISCENE.

En lille fitnisse indeni

Michelle Djarling skriver de bittersøde og brovtende tekster med særlig sans for julens mere triste og trættende hjørner: ”Jeg går bare og drysser/vissen og juleforladt/Jeg vil skilles/men spiser lige det slik, der er/og med lidt ekstra sul/siger jeg glædelig jul,” lyder det, inden trioen kaster sig ud i The Julekalenders støvledans, for man kan da godt bukke sig ned efter en 4-5 tibetanere, når man en lille fitnisse indeni og tilmed får tilbudt en fadøl. Skål!

Ann Farholts evner som syngepige fornægter sig ikke. Måske er det regnvejr på Solitudevej, men hos Ann er der ”Jul igen på Gl. Mosevej”, og det gør hende ærlig talt lidt ”traaaat” at stå for ”julehjerter, sovs og fryd og gammen”. Øjenkontakten er tæt og publikum får tørt på, mens vandede vitser og talende grimasser blandes med hendes store, rå stemme med de dybe modhager.

Styr på deres juleshit

Lone Selmer trakterer pianoet, når hun da ikke lige lægger salen ned med sin glødende stemme, der trives lige godt i blues, gospel og R&B-landskaber. Fuld power på Mabels Scotts Boogie Woogie Santa Claus, og soulet-skøn i Louis Armstrongs Zat you Santa Claus? med indfølt trompet(løs)solo af Ann Farholt, mens Michelle Djarlings med kække danesemoves forsøger at trække opmærksomheden sin vej.

Som stilen kræver det, mundhugges der saftigt på kryds og tværs, men tag ikke fejl. De tre kvinder har styr på deres juleshit. Der er masser af overskud til spas og løjer, mens de sætter enhver frasering lige i skabet. Skønt klovnet er gender bender-versionen af Baby, it’s cold Outside, der i Michelle Djarlings gendigtning bliver til Tak for den juledate og naturligvis leder direkte over i et opkald til ”det der metoo”. Metoo har sat en lang tastemenu på svareren, der kan få enhver til at føle sig antastet. Vi må sande, at det kun er ”julemanden, der må have sex i kanen”.

Intrio
Intrio på H9. Foto: ISCENE.

Kære lille Jesus

Trioen bevæger sig med afslappet præcision fra plat til poetisk. Michelle Djarlings krystalbløde sopran spreder uskyldsren julestemning med Nat King Coles The Christmas Song, mens nissehuen må sættes på sned under det blæret sjove afslutningsmedley, der indledes med ”Kære lille Jesus, tillykke med din fødselsdag”, for derefter at turnere danske som amerikanske klassikere igennem, krydret med gode højtidsråd om ikke at spise den gule sne. Det hele holdt sammen af sentensen ”i et langtrukkent show på H9” på melodien fra The Twelve Days of Christmas.

Julen har det hele. Det platte, det trætte, det uskyldige og det lystne. Det har Intrio også. De er sammenspillede på den måde, der får en til at føle sig velkommen i deres show – også selvom vi får lidt skældud undervejs. De er distræte og frække på samme tid, blødhjertede, kiksede og bidsk satiriske og frem for alt swinger de, så juleklokkerne bimler og danseskoene trækker.  

Af og med Ann Farholt, Michelle Djarling og Lone Selmer.

Spillede på H9 5-7. december 2022, og kan ses på Lautrupgård i Ballerup 11. december og på Termansens i Ribe 18. december.

Seneste

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Tårnby Park Performance Festival 2023 – med kunsten som vejviser

Siden den første festival i 2021 har Tårnby Park...

Aveny-T er sikret økonomisk endnu et år

Aveny-T tildeles 3,5 millioner kroner af de 320 millioner...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet Sport & Kulturchef i DGI Byen & Øksnehallen, fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★☆☆ Til de lyse morgener – på bittersød udflugt med festens rus og melankoliens tomhed

Til de lyse morgener føles som lige dele teater og polterabend. Som en del af konceptet Udflugten tager Aarhus Teater publikum med på en...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først fylder Passage mini festivalen lystgården Flynderupgård ved Espergærde og derefter byder Teater ZeBU og Børnekulturhus...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...